Polícia počas zásahu v Malackách zadržala troch cudzincov (VIDEO)
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Polícia počas utorkového ranného zásahu v Malackách zadržala troch cudzincov z Indonézie pre neoprávnený pobyt na Slovensku. V súvislosti s cudzineckým režimom tiež udelila 12 pokút v celkovej sume 870 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Príslušníci Hraničnej a cudzineckej polície spolu s bratislavskou krajskou políciou sa v rámci zásahu zamerali na miesta s predpokladaným pobytom štátnych príslušníkov tretích krajín. "Na ubytovniach v Malackách kontrolovali ich oprávnenosť pobytu a dodržiavanie pobytového režimu a ich povinností," ozrejmila Barinková.

Pozornosť podľa jej slov venovali cudzincom, ktorí sa na území SR zdržiavajú neoprávnene a porušujú tým zákon. "Cieľom akcie bolo tiež preventívne pôsobenie, odhaľovanie protiprávneho konania, ako aj odhaľovanie prevozu výbušnín, zbraní a streliva a, samozrejme, pátranie po osobách a veciach," doplnila.

Medzi kontrolovanými osobami boli príslušníci Srbskej republiky, Ukrajiny, Gruzínska, Indonézie, Bosny a Hercegoviny a Slovenska. "Zistili sme podozrenie z neoprávneného pobytu troch štátnych príslušníkov z Indonézie a títo cudzinci boli následne predvedení na vykonanie ďalších úkonov," ozrejmila hovorkyňa.

Parlament o migoch rozhodovať nebude! Našiel sa iný spôsob
Plénum Národnej rady (NR) SR zrejme o stíhačkách MiG-29 a ich darovaní Ukrajine rozhodovať nebude, koalícia našla iný spôsob. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Konkrétny postup zatiaľ neprezradil, aby... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik