Parlament o migoch rozhodovať nebude! Našiel sa iný spôsob
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Plénum Národnej rady (NR) SR zrejme o stíhačkách MiG-29 a ich darovaní Ukrajine rozhodovať nebude, koalícia našla iný spôsob. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Konkrétny postup zatiaľ neprezradil, aby "opozičné politické strany na to nepripravil".

Šéf parlamentu zároveň skonštatoval, že aktuálne nie je vôľa na zmenu Ústavy SR v súvislosti s kompetenciami dočasne poverenej vlády.

Konkrétny postup zostáva tajný

Kollár potvrdil, že na schôdzi parlamentu, ktorá sa má začať popoludní, nebude nový návrh uznesenia v súvislosti so stíhačkami. Ozrejmil, že v pondelok (13. 3.) večer sa na koaličnej rade s partnermi dohodli na inom scenári. "Nepôjdeme cez toto uznesenie. Parlament prijíma zákony, ale nerobí výkon moci. Parlament nemôže cez prijatie uznesení odovzdávať komukoľvek naše zbraňové systémy. To musí urobiť len vláda a minister," povedal šéf parlamentu.

Konkrétny postup zatiaľ neprezradil, aby "opozičné politické strany na to nepripravil". Zároveň by sa podľa neho stíhačky mali riešiť inak aj v súvislosti s kompenzáciou občanom. "Keď sa naši ľudia svojou prácou podieľali na nejakých hodnotách, ktoré teraz ideme odovzdať, tak by mali mať z toho kompenzáciu," tvrdí.

Čo sa týka chýbajúcich kompetencií dočasne poverenej vlády napríklad v závažných zahraničnopolitických otázkach, podľa Kollára sa to už v tomto volebnom období meniť nebude. Poukázal na to, že naplánované sú už len tri riadne schôdze parlamentu do predčasných volieb. Myslí si, že aktuálne nie je ani vôľa meniť ústavu kvôli týmto kompetenciám.

Zdroj: FB / Milan Uhrík | Milan Uhrík

Uhrík chce poznať skutočný stav MiG-ov

"Kolega poslanec Ondrej Ďurica navrhol vykonanie poslaneckého prieskumu na preverenie skutočného stavu Migov, ktoré chce Heger s Naďom poslať Zelenskému," uviedol na sociálnej sieti europoslanec a líder hnutia Republik Milan Uhrík.

Republika je totiž presvedčená, že arogantní vládni politici klamú o technickom stave Migov rovnako, ako klamali o stave S-300. "Kým bol na Slovensku, tak bol "nefunkčný". A keď prišiel na Ukrajinu, tak zrazu funguje výborne," konštatuje Uhrík.

Tak isto sa podľa neho snažia oklamať ľudí aj pri odovzdaní posledných zvyškov nášho stíhacieho letectva Ukrajincom. "Nezostane nám nič, len holé zadky! Občania si zaslúžia vedieť pravdu, aj o Migoch a plánoch Hegera zatiahnuť Slovensko do vojny," uzavrel europoslanec.

KONEČNE SA VRÁTIL Z MEXIKA! Poverený premiér uviedol Palkoviča na rezort zdravotníctva
Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v utorok uviedol na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča, ktorý má byť zodpovedný za riadenie rezortu. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV)... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik