Botanická záhrada v Nitre ponúkne Beh o život, grilovačku a ochutnávku piva
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre pripravila pre svojich návštevníkov Beh o život. Konať sa bude 21. marca od 18.00 do 22.00 h. Podľa organizátorov ide o podujatie, ktoré preverí telesné i mentálne schopnosti bežca.

"Po každom kilometri bude zmyslové vnímanie športovca preverené senzorickou analýzou vzorky, ktorú zvolia organizátori. Vyhráva ten súťažiaci, ktorý dokáže skombinovať telesnú aktivitu s korektne vykonanou analýzou," informovala Botanická záhrada SPU.

Účastníci behu si budú môcť vybrať z troch tratí s dĺžkou tri, päť alebo desať kilometrov. Súčasťou pretekov bude aj bohatý sprievodný program. "Na grilovačke absolventi predmetu senzorika predstavia svoje bláznivé recepty na chutné grilované mäso a zeleninu. V rámci akcie Beer Battle dostane každý účastník nad 18 rokov možnosť ochutnať a vyjadriť svoj názor na experimentálne pivo z produkcie vedeckého centra AgroBioTech a porovnať ho s komerčným pivom," uviedli organizátori.

Akcia s názvom Chuť budúcnosti zasa ponúkne účastníkom ochutnávku potravín budúcnosti. "Pôjde o experimentálne pekárenské produkty s obsahom proteínu hmyzu, jedlý gél zvyšujúci imunitu, nápoj plný antioxidantov vyprodukovaný z vedľajších produktov výroby kávy i upravený med, ktorý rozžiari každú detskú tvár. Ako súčasť experimentu môžu účastníci každý produkt ohodnotiť a poriadne skritizovať, aby odborníci vedeli, či smerujú výskum správnym smerom," pripomenuli organizátori. Ako doplnili, večer v Botanickej záhrade SPU ponúkne aj prechádzky po jej zákutiach, spojené so zábavným kvízom, ktorý prezradí informácie o jej flóre a faune.

Mafiánstvo v riadení štátu
Vieme, ako poslať MIGy na Ukrajinu, ale nepovieme, "aby sa opozičné politické strany na to nepripravili". To je štýl politiky predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Umlčať opozíciu, ignorovať ju, zatajovať pred ňou aj témy štátneho významu s... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik