Mafiánstvo v riadení štátu
14 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Vieme, ako poslať MIGy na Ukrajinu, ale nepovieme, "aby sa opozičné politické strany na to nepripravili". To je štýl politiky predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Umlčať opozíciu, ignorovať ju, zatajovať pred ňou aj témy štátneho významu s medzinárodným dopadom a s možnými konzekvenciami na bezpečnosť Slovenska. Štýl Mafie. Gangstrov.

Kollárovi neprekáža, že opozícia v súčasnosti zastupuje viac ako 50 percent voličov našej vlasti. Kollárovi prekáža možný odpor. Mafii sa predsa neodporuje. O demokracii v súvislosti s týmto vyhlásením môžeme uvažovať ako o pochovanej. Kollár tu nahlas vyriekol precedens, že im, bohom, nikto nebude kaziť kšefty, hoci bohom iba samozvaným, keďže ich moc nie je legitímna, je v demisii.

Opozícia má iba tak držať hubu a krok

Boris Kollár potvrdil, že na schôdzi parlamentu, ktorá začala dnes (14.3.) popoludní, nebude nový návrh uznesenia v súvislosti so stíhačkami. "Vysvetlil", že v pondelok večer sa na koaličnej rade s partnermi dohodli na inom scenári. "Nepôjdeme cez toto uznesenie. Parlament prijíma zákony, ale nerobí výkon moci. Parlament nemôže cez prijatie uznesení odovzdávať komukoľvek naše zbraňové systémy. To musí urobiť len vláda a minister," povedal šéf parlamentu. Konkrétny postup zatiaľ neprezradil, aby sa "opozičné politické strany na to nepripravili".

"Associazione di tipo mafioso"

Tento terminus-technicus používa talianske trestné právo na označenie "združenia mocenského charakteru, pracujúceho na mafiánskych princípoch". V tom istom trestnom kódexe sa píše, že "od ostatných foriem zločinu sa mafia odlišuje nie len svojou štruktúrou ale aj infiltráciou do štátu – mafia má svojich členov, alebo svojich ľudí na miestach štátnych úradníkov, politikov, sudcov, aj v polícii. Vďaka tomu sa jej darí nielen presadzovať svoje záujmy, ale taktiež sa jej darí kryť svoju činnosť." Prvýkrát sa slovo mafia na papieri objavilo v taliansko-sicílskom slovníku ako synonymum slova camorra, ktoré označuje zločinecké bandy južného Talianska. Z nich niektoré mali, podobne ako mafia, mocenské politické ciele.

O MiG-och sa bude rozhodovať V UTAJENOM REŽIME!
K dodávke stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu bude v utorok večer rokovať Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Na sociálnej sieti to uviedol šéf výboru Juraj Krúpa (SaS). Výbor by mal zasadnúť po 19.00 h. Výbor bude v režime... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Úloha a zakotvenie opozície v demokratickej spoločnosti

Pripomíname, že v demokratickej, teda, nie zjavne tej našej, slovenskej. Citujeme zo Správy o úlohe opozície v demokratickom parlamente, ktorú poskytol Ústavný súd Slovenskej republiky známej Benátskej komisii v roku 2010: "Opozícia má rôzne úlohy v demokratickom systéme. Ktoré sú najdôležitejšie, je diskutabilné, avšak možno uviesť niektoré z nich:

- ponúknutie politických alternatív,
- formulovanie a presadzovanie záujmov svojich voličov (ako ich základných súčastí),
- ponúknutie alternatív k navrhovaným rozhodnutiam vlády a zástupcov väčšiny,
- vylepšovanie postupov pri rozhodovaní v parlamente prostredníctvom rozpráv, úvah
a protinávrhov,
- preskúmavanie legislatívnych a rozpočtových návrhov vlády,
- dohliadanie a kontrolovanie vlády a administratívy,
- posilňovanie stability, legitimity, zodpovednosti a transparentnosti politických
postupov."

Toto je zrejme Kollárovi ako predsedovi parlamentu, zastupujúceho aj voličov opozície, absolútne cudzie a spolu so svojou mocenskou camorrou tu jednoducho odpísali opozíciu en bloc, najlepšie, zaliať jej nohy do betónu a šup do priehrady.

Brannobezpečnostný výbor šije pre moc alibi

Je to zejmé z vyhlásenia jeho predsedu, Juraja Krúpu: "K dodávke stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu má v utorok večer rokovať Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Výbor bude v režime dôverné. Minister obrany nám bude poskytovať informácie utajovaného charakteru do stupňa dôverné, ktoré sa týkajú či už možnosti dodania migov alebo informácie, ktoré krajiny už v minulosti odovzdali migy," povedal Krúpa novinárom. Očakáva, že budú prijímať uznesenie o tom, že výbor akceptuje podané informácie. "Očakávam, že s takouto akceptáciou bude minister obrany rozhodnutý ísť na vládu predložiť, že takéto rokovanie bolo už na úrovni brannobezpečnostného výboru," doplnil Krúpa.

Keďže žijeme v štáte s totálnou stratou pamäti

HD bude v tejto chvíli citovať z článku redakcie Pravda, ktorého autorkami sú Soňa Pacherová a Vanda Vavrová a text vyšiel 09.10.2016 o 12:00. (Citácie sú bez redakčného zásahu, pôvodný článok si môžete otvoriť na uvedenom prelinku tu.)

"NBÚ (Národný bezpečnostný úrad - pozn. red. HD) ako najvyššia bezpečnostná inštitúcia pritom potvrdil pravosť dokumentov, podľa ktorých mal Kollár v roku 1990 robiť „poskoka“ niekdajšiemu bosovi bratislavského podsvetia Petrovi Steinhübelovi, známemu pod prezývkou Žaluď, pri prevoze šiestich kilogramov heroínu. Vôbec po prvý raz v histórii tak niektorému z poslancov boli potvrdené kontakty s mafiánskym prostredím.

Ešte v apríli o Kollárových kontaktoch so Steinhübelom verejne prehovoril kontroverzný podnikateľ Marián Kočner, známy aj z „mafiánskych zoznamov“ slovenskej polície. Tvrdil, že dnešný poslanec dokonca sedel v aute, keď „niekedy v 90. rokoch“ na Žaluďa ktosi strieľal. Vtedy však atentát všetci prežili.

„Kollár kúpil od Steinhübela lietadlo Piper, zelené BMW. Kollár po Steinhübelovej smrti odkúpil jeho auto Lamborghini,“ vymenoval. Dodal, že vie aj to, že Kollár vo veľkom pašoval striebro. „Pašovali striebro v tehličkách z Nemecka, stovky kíl alebo tony. Nezaplatili ani clo, ani daň, a načierno ho predávali do výkupu v zlatníctvach a klenotoch v Bratislave a Prahe,“ zdôraznil.

„K týmto záležitostiam som sa už niekoľkokrát vyjadril a viac to robiť nemienim,“ zdôraznil Kollár. „Ak by v tých záznamoch bolo, že som deťom trhal hlavy, tiež by ste uverili?“

Toľko citácie z článku na webe spravy.pravda.sk.z roku 2016.

Plazivé prevzatie moci nad štátom mafiou

Mafia bola vždy povestná svojou prísnou hierarchiou. Môžeme ju vidieť vo veľmi známych knihách či filmoch, ktoré sú založené na skutočnosti. Ďalšou vecou, ktorá robí mafiu silnou, je rešpekt jej poskokov. Každý vie, kde je jeho miesto a nevie o nič viac, ako potrebuje vedieť. Nižší článok má kontakt iba s článkom bezprostredne nad ním. Nezdá sa vám, že to by vysvetľovalo pojem "hlasovacie stroje" v parlamente?

Kollár zatĺkal, Krúpa vysvetlil: Ako to teda bude so slovenskými MiG-mi?
K dodávke stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu bude v utorok večer rokovať Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Na sociálnej sieti to uviedol šéf výboru Juraj Krúpa (SaS). Výbor by mal zasadnúť po 19.00 h. Predseda parlamentu Boris Kollár... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik