Kanada: Transgender dorazil aj do väzníc
14 | 03 | 2023 I Eka Balašková

V roku 2017 kanadská vláda podporila kontroverznú smernicu, podľa ktorej sú povinní prispôsobiť sa rodovej identite bez ohľadu na anatómiu. Toto však spôsobuje problém v kanadských väzniciach. Možnosť rozhodnúť sa pre iné pohlavie si totiž uplatňujú aj odsúdení muži, ktorí sa tak dostávajú do ženských väzníc.

Takéto osoby pritom podľa štatistík páchajú ďaleko viac násilných trestných činov, ako napríklad ekonomickej kriminality. Do ženských väzníc sa tak dostávajú aj vrahovia, ktorým zmenu pohlavia zaplatia daňoví poplatníci. Na problém  na internete poukázala bývalá odsúdená, ktorá v „nových pravidlách“ vidí hrozbu pre ostatné odsúdené, s ktorými je takáto osoba v cele. Zatiaľ vo Fínsku ľudia odmietli transgender krasokorčuliara, ktorého označili za urážku žien sveta.

Na „papieroch“ nezáleží

„Sme povinní prispôsobiť sa rodovej identite a jej prejavu bez ohľadu na anatómiu osoby, či označenie pohlavia v preukaze totožnosti a to aj pri umiestňovaní páchateľov do mužskej, či ženskej väznice,“hovorí smernica Nápravnej služby Kanady (CSC), ktorú podporil aj súčasný premiér Justin Trudeau.  

BIZARNÉ! Nádejnou kandidátkou na Miss Germany je transgenderka (Fotogaléria)
Transgenderka Saskia von Bargen je hlavnou kandidátkou na Miss Nemecko 2023 - aspoň o tom píše Die Welt. Transgenderka Saskia von Bargen tvrdí, že už v piatich rokoch vedela, že je „v skutočnosti“ dievča. Transgenderka Saskia von Bargen je... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Najnovšie údaje

Aktuálne je v Kanade takto presunutých 61 transgender osôb z mužskej do ženskej väznice. Pri celkovom počte odsúdených v Kanade je to len zlomok, ktorý nič nehovorí. Kým si nepozrieme čísla. Cez 44 percent z týchto 61 osôb je odsúdených za vraždu. Sexuálni delikventi predstavujú 30 percent odsúdených a za lúpež „sedí“ 12 percent transgender ľudí.  Páchatelia nenásilných trestných činov sú teda premiestňovaní z mužských do ženských väzníc ďaleko zriedkavejšie.

Štatistiky tiež hovoria, že priemerný vek týchto ľudí je 43 rokov a zhruba polovicu tvoria domorodí obyvatelia, ktorých obeťami sú prevažne ženy a deti. Tie boli buď zavraždené, alebo na následky násilného zločinu trpia závažnou ujmou na zdraví.

Obluda...?

So svojou žiadosťou uspela aj 68-ročná osoba. Vo väzení sedí od roku 1995. Dnes sa volá Catherine Lynnová.

„Ako muž napadol ženu bývajúcu na vyššom poschodí domu, podrezal jej hrdlo a potom mŕtvu zneuctil," píše denník Toronto Sun. Tento tvor u CSC uspel so žiadosťou o preloženie do ženského väzenia.

„Máte stredný potenciál reintegrácie a vaša motivácia je vysoká, pričom aktívne spolupracujete na svojej náprave. Zrejme ste pochopili, že vaše správanie bolo nevhodné. Nedávno vám schválili operáciu a táto zmena zostáva vašim zameraním a cieľom,“vypočula si Lynnová, ktorá aby mohla podstúpiť tranzíciu, bol jej prerušený trest.

Nerobte nám to!

Bývalá odsúdená Heather Mansonová preto spustila kampaň za návrat stavu pred rok 2017.

„Transrodoví väzni sú s väčšou pravdepodobnosťou tými najnebezpečnejšími," vysvetlila vo svojej internetovej výzve. Sama pritom bola svedkom násilného správania týchto osôb voči ostatným odsúdeným ženám.

Desaťročný transgender model sa stal hviezdou móla New York Fashion Week
Zneužívanie detí pre LGBT propagandu rýchlo pokračuje zvlášť v oblasti módneho biznisu. Zoznámte sa s Noellou, najmladšou transgender modelkou, ktorá kedy kráčala po dráhe na New York Fashion Week. Noellu, biologického chlapca, sme si všimli... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ženou „za štátne“

John Boulachanis v roku 2016 zabil komplica, ktorý podľa neho spolupracoval s políciou. V roku 2018 za peniaze daňových poplatníkov podstúpil zmenu pohlavia na ženu. CSC pri ňom skonštatoval, že jeho umiestnenie do ženskej väznice by bola pre spoluodsúdené hrozbou. Boulachanis sa však odvolal a od roku 2021 je v cele s inými potrestanými ženami.

Individuálny prístup

„Všetky žiadosti o presun sa posudzujú individuálne a vyžadujú si posúdenie pre rozhodnutie, ktoré zahŕňa preskúmanie vyhodnotenia bezpečnosti,"upozornil server National Post na margo rozhodovania CSC v podobných prípadoch.

Transgender už aj v športe

Na ľad sa postavil 59-ročný bývalý muž Markku-Pekka Antikainen, ktorý vo veku 43 rokov objavil, že je ženou a vo veku 50 rokov zistil, že by chcel krasokorčuľovať. Stal sa tak prvou fínskou transgender krasokorčuliarkou. Napriek tomu, že niektoré médiá informovali o „triumfe rozmanitosti“, diváci ho označili za urážku všetkých žien sveta.

VIDEO z otvorenia majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní ste už videli?
Zabáva sa na ňom polovica starého kontinentu, ktorej ešte ostal zdravý rozum. Tá druhá polovica, ako inak, tlieska a teší sa, že spoločnosť nachádza spôsoby ako žiť s rôznorodosťou a ako je z nej možné čerpať. Naozaj môžeme tak nazvať to, čo sme... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme