Huliak z NK: Presadzujeme manuálne sčítanie hlasov (VIDEO)
14 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Čím viac sa bude približovať termín volieb, tým intenzívnejšie budú prebiehať rozhovory medzi stranami o spolupráci. V poslednom čase SNS a Národná koalícia a nezávislí kandidáti deklarujú ochotu spolupracovať, čo potvrdil aj predseda NK, Rudolf Huliak.

Národná koalícia však nechce spolupracovať len s národniarmi, rokujú s viacerými stranami. Sústrediť sa však chcú aj na to, aby opozičné strany vyvinuli tlak na paralelné manuálne sčítavanie hlasov vo voľbách. Zabezpečilo by to to, o čom hovoria všetci politici – transparentnosť procesu sčítavania hlasov. Ako to funguje popísal gnerál Ivan Ševčík. Huliak tiež poodhalil úmysel, s kým do spolupráce rozhodne nepôjdu.

Cieľ – národný blok

„Rokujeme s viacerými stranami. Rokujeme s pánom Dankom, rokujeme s pánom Radačovským z Patriotu, rokujeme s pánom Hrdličkom z KSČ. Dávame dokopy možno jeden silný, národný blok, ktorý bude prezentovať tie národné, kresťanské, sociálne strany,“vysvetľuje Huliak a odvoláva sa na podobné spájanie liberálno-progresívneho bloku na Slovensku.

Zdroj: FB / Miroslav Radačovský | Strana Patriot je jednou z tých, ktoré prichádzajú do úvahy pri spolupráci na národnom bloku

Ing. Rudolf Huliak: Poznáme budúcu vládnu koalíciu (VIDEO)
Starosta Očovej a predseda Národnej koalície Ing. Rudolf Huliak načrtol koalíciu, ktorá by podľa neho mala vyjsť z predčasných volieb. Hovorí o tom podľa neho nedeľná diskusia v Ta3, kde boli pozvaní zástupcovia SaS a mimoparlamentných strán... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Odstúpil Bekmatov?

V ostatných dňoch médiami prebehla správa, že Artur Bekmatov a jeho Socialisti.sk z tejto povolebnej spolupráce odstúpili.

„Nemáme to potvrdené, že oficiálne odstúpil, možno sa tých rokovaní ešte zúčastní, ale zatiaľ pracujeme s tým, čo máme a kde tie prieniky vieme nájsť. Z hľadiska politickej situácie to nie je jednoduché, ale urobíme všetko pre to, aby sme výsledky spojenia oznámili v čo najbližšej dobe,“ hovorí Huliak aj na adresu spolupráce so Socialistami.

Rozpaky okolo Baránka

„Pán Baránek je v tomto dosť kontroverzný. Lebo na jednej strane sme pol roka počúvali o tom, aká je nutnosť spájania sa a on tým svojim počinom práve tú scénu rozdeľuje, takže nevieme, kde sa pán Baránek mieni momentálne zaradiť,“ myslí si Rudolf Huliak.

Kozelová sa vrátila z Ukrajiny
Deportácia detí a žien a ženské vojnové obete. Toto bola hlavná téma pracovnej cesty malej skupiny poslankýň Národnej rady SR na Ukrajinu, z ktorej sa cez víkend vrátili. Skupinu viedla poslankyňa Monika Kozelová, spolu s ňou cestu absolvovali... Čítať ďalej
13 | 03 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Hlasovanie v TV ako (odstrašujúci) príklad

„Vo videách som niekoľkokrát vyzval, aby sa jednotlivé strany, hlavne Smer, Republika a ostatné strany, ktoré majú rovnaký problém, ako my, s transparentnosťou. Sami ste videli v relácii Na telo na Markíze, akým spôsobom z Indie tam niekto dopočítaval hlasy pánovi Naďovi. Toto sa bezprostredne môže stať v rámci parlamentných volieb,“ je presvedčený predseda NK a zdôrazňuje nutnosť paralelného manuálneho sčítavania hlasov.

Nikdy to nebol problém

„Kedysi každá tá volebná miestnosť po sčítaní a spísaní výsledku volieb priniesla ten hárok na okres, tam sa spočítali všetky okrsky za celý okres a potom sa tento výsledok niesol na kraj. Tu sa zase spočítali všetky okresy v rámci kraja. Vždy to bolo za doprovodu polície. V tých či krajských, alebo okrskových komisiách sú ľudia zo všetkých relevantných politických strán, ktoré zabezpečia transparentnosť sčítania,“vysvetľuje postupy z minulosti generál Ševčík.

Facebook / Národná koalícia | Policajný generál vo výslužbe a poslanec NR SR Ivan Ševčík (SNS/NK)

Spolupráca s Republikou

„Vítam, že sa toho niekto chytil. Budeme akokoľvek nápomocní. Máme šesťtisíc volebných komisií, potrebujeme naplniť skutočne všetky s tým, že tí ľudia majú právo výslednú zápisnicu si odfotiť. Pripravujeme tiež nejaké možnosti technického zabezpečenia scentralizovania. Aby sme to mohli centrálne porovnať a spočítať aj my sami a následne to napadnúť – v prípade, že to bude nejakým spôsobom zmanipulované,“ prezrádza Huliak úmysly NK, ak by sa manipulácia predsa len prejavila.

Cmorej A SaS PRIZNALI svoju CHYBU A BABRÁCTVO pri dôchodkoch
Poslanec za stranu SaS Peter Cmorej dnes priznal chybu a babráctvo pri svojom zásahu do zákona o sociálnom poistení z dielne Hlasu - sociálna demokracia, ktorý zavádza nový systém valorizácie dôchodkov. "Bol to práve pán Cmorej, na ktorého návrh... Čítať ďalej
13 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Ústa plné transparentnosti

„Ak tu nik nemá manipulačné snahy, nemôžu byť problém. Ukážme slovenskému voličovi, že s tou politikou smerujeme niekam v jeho prospech, nie všetko manipulovať, zahmlievať, schovávať. O tom by Slovensko v budúcnosti nemalo byť,“  je presvedčený starosta Očovej.

Zdroj: Archív Milan Uhrík | Milan Uhrík, europoslanec, predseda Republiky

Volebná spolupráca

„Spoluprácu si vyslovene nevieme predstaviť s liberálno-progresívnymi stranami a s tým neomarxizmom, ktorý je tu zavádzaný. Aby tu niekto magoril naše deti v našich školách a likvidoval národné hospodárstvo Ja sa momentálne cítim najliberálnejší politik na Slovensku. Aj čo sa týka Národnej koalície – naše smerovanie je pro slovenské. V prvom rade nás zaujíma suverenita Slovenska, vojenská politická neutralita,“ uzatvára Huliak.

Tu už ide o štátnosť

Huliakove slová o nutnosti spájania potvrdzuje aj predseda SNS Andrej Danko. Ten niekoľkokrát upozornil, že toto už nie je o vzájomných animozitách jednotlivých politikov a ich stranách, v týchto voľbách ide o Slovensko.

VIDEO Danko: Toto už nie je o Ficovi a Pellegrinim, toto je už o Slovensku!
Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko je znepokojený drobením síl na strane politického spektra, ktorému záleží na správnom smerovaní Slovenska. Zvlášť apeluje na silných opozičných hráčov, akými sú Smer-SSD a Hlas-SD. Tie by nemali ísť... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik