VIDEO Danko: Toto už nie je o Ficovi a Pellegrinim, toto je už o Slovensku!
09 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko je znepokojený drobením síl na strane politického spektra, ktorému záleží na správnom smerovaní Slovenska. Zvlášť apeluje na silných opozičných hráčov, akými sú Smer-SSD a Hlas-SD.

Tie by nemali ísť do volieb „rozhádané“. Predseda SNS má mandát strany ponúknuť spolupracujúcim subjektom zvoliteľné miesta na kandidátke a hovorí, že s niektorými je dohoda už takmer na spadnutie. Prečo nevynecháva z rokovaní ani KSS a prečo by mal Peter Pellegrini pamätať na príklad rakúskeho bývalého kancelára Kurza?

Osobné konflikty musia bokom

„Ak chce byť Pellegrini premiérom, ako deklaruje, či sa mu páči, alebo nie, ak nechce vládnuť s progresívcami, tak musí prekonať svoj osobný konflikt s Ficom,“upozorňuje Danko a dodáva, že politika pred týmito voľbami musí byť o spájaní.

Otvorený list Káčerovi. TOTO si za klobúk nedá!
Predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov píše otvorený list ministrovi zahraničných vecí. Tomu ministrovi, ktorý na východe Slovenska aj svojich potenciálnych voličov nazval ziapajúcimi paviánmi. Bekmatov v ňom odvolaného ministra žiada o... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Rokovania už bežia

„Oslovili sme všetky strany pod 5 percent a majú podobné zmýšľanie, ako SNS,“vysvetľuje Danko a informuje, že rokovania v prvom kole už prebiehajú. V druhom kole sa SNS pokúsi osloviť politológov. S nevôľou vníma aj založenie strany Jána Baránka, ktorý by sa podľa neho mal poučiť z neúspechu Vlasti Štefana Harabina.

Rokujú aj s KSS

SNS menším stranám garantuje na kandidátke miesta od 10. pozície, pričom rozhodovať budú preferencie jednotlivých strán. Prebehli už rokovania s Národnou koalíciou, Patriotom, KSS. Pripomína, že práve za čias, kedy štát viedla táto strana, sa vybudovalo Slovensko. To pritom neznamená, že túto dobu velebí, no treba stavať na tom, čo fungovalo.

Majú čas do júla

S niektorými stranami majú k dohode veľmi blízko, oslovili aj hnutie Republika, hoci to rovnako, ako Hlas tvrdí, že do volieb chcú ísť samostatne. Danko pritom prestáva chápať Pellegriniho, ktorý by mal pamätať na Kurza (rakúskeho kancelára), ktorého po tom, ako prestal poslúchať západ zo dňa na deň odstavili.

KBS odmieta učebnice o sexe pre deti: Toto má byť zmysel ľudského bytia?!
KBS odmieta učebnice, ktoré povzbudzujú k nevhodnému sexuálnemu správaniu. Konferencia biskupov Slovenska (KBS) odmieta také učebné materiály k sexuálnej výchove, ktoré sú nevhodné a veku neprimerané svojím obsahom, obrázkami a... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik