Mestskí policajti v Prievidzi vďaka obyvateľovi odhalili sprejera
12 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Prievidzskí mestskí policajti zadržali muža, ktorý nasprejoval na dvoch bytových domoch na sídlisku Zapotôčky nápisy. Sprejera našli prostredníctvom obyvateľa mesta, ktorý jeho konanie ohlásil na tiesňovú linku mestskej polície a sledoval ho.

Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

K prípadu došlo začiatkom marca.

"Muž na bočné steny bytového domu na Ulici M. Hurbana a Ulici I. Bajzu sprejom nakreslil dva nápisy Evička, tri srdcia a tzv. tag Eros," uviedla Krajčiová.

Oznamovateľ podľa nej mestským policajtom uviedol presný popis podozrivého aj jeho oblečenia, muž vošiel do jedného z vchodov domu na sídlisku, ktorý si otvoril kľúčom, a mal mať pri sebe fľašu s vínom.

"Policajti našli pri tomto vchode odhodený strieborný sprej, na poschodí pri jednom z bytov i fľašu s vínom. Následným šetrením zistili, že podozrivý sa nachádza doma, jeho oblečenie zodpovedá popisu a je znečistené striebornou farbou, rovnako ako aj jeho ruky," priblížila.

Išlo o obyvateľa mesta, ktorý sa k sprejovaniu bytoviek priznal a ako motív uviedol lásku.

"Pre podozrenie zo spáchania trestného činu ho mestskí policajti obmedzili na osobnej slobode a následne odovzdali privolaným príslušníkom Policajného zboru, ktorí prípad prevzali," dodala Krajčiová.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik