Kyjev a Washington - rozpory
13 | 03 | 2023 I Milan Laca

Politico: Medzi Kyjevom a Spojenými štátmi sa onjavujú rozpory. 

Americké noviny Politico napísali, že medzi USA a Kyjevom vznikli nezhody kvôli konfliktu s Ruskom. Obe strany nevedia nájsť spoločnú reč v otázke ukončenia bojov.

Štyri problémy

Politico vo svojom článku   vymenúva štyri rozpory medzi Kyjevom a Washingtonom: 

1. Ukrajina nie je spokojná so situáciou s výbuchom na  Nord Streame, ktorý v Spojených štátoch pripisujú aktivitám Kyjeva. 

2. Situácia s obranou Bachmutu, v ktorej Pentagon nevidí zmysel.

3. Zámer Kyjeva pokúsiť sa násilne dobyť Krym.

4. Podľa Politico ľudia z administratívy Joea Bidena povedali kyjevským lídrom, že "niektoré násilné akcie mimo Ukrajiny" zo strany         Ozbrojených síl Ukrajiny sú neprijateľné.

Nová ruská raketová taktika a nová raketa(VIDEO)
CNN: Rusko upravilo svoje raketové útoky na prelomenie ukrajinskej protivzdušnej obrany. CNN zverejnila správu o raketových útokoch na Ukrajinu, ktorá poskytuje odborné stanovisko k pokusom Moskvy prispôsobiť taktiku na prelomenie ukrajinskej... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Milan Laca

Priveľké straty

Viacerí predstavitelia administratívy sa začali obávať, že Ukrajina míňa v Bachmute toľko ľudských síl a munície, že by to mohlo oslabiť ich schopnosť na jar spustiť veľkú protiofenzívu.

Aj iné noviny si všímajú

The Wall Street Journal napísal,  že ťažké straty Ukrajiny v Bachmute by mohli podkopať jej schopnosť začať jarnú ofenzívu. Mohli by tiež dostať ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pod rastúci tlak. Predtým médiá informovali, že Ukrajinu možno presvedčiť na mierové rozhovory, ak sa jej ozbrojeným silám nepodarí spustiť protiofenzívu v roku 2023 a nedosiahnu významný úspech.

Šéf Wágnerovcov bude kandidovať na prezidenta Ukrajiny
„Budem kandidovať na prezidenta Ukrajiny,“ vyhlásil oligarcha Prigožin nad troskami Bachmutu. Miliardár a majiteľ žoldnierskej skupiny Wagner Jevgenij Prigožin podľa českého webu echo24.cz oznámil, že chce kandidovať v roku 2024 na post prezidenta... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme