Ďalší znak nárastu šialenstva! PREPÍŠME NÁRODNÉ HYMNY! (Felvidék.ma)
12 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Akoby ľudstvo nemalo dosť problémov a preto z času na čas zažívame aj známky akéhosi premáhajúceho šialenstva, kolektívnej atrofie mozgu. Okrem spochybňovania a vymazávania minulosti, tradícií, histórie a náboženstva v mene takzvanej politickej korektnosti, zákazu či prepisovania kníh, filmov a rozprávok, niektorí ľudia prišli s ďalším bláznivým nápadom: PREPÍŠME NÁRODNÉ HYMNY!

"Ďalší znak nárastu šialenstva," je názorový článok zverejnený na maďarskom portáli Felvidék.ma, v ktorom sa autor venuje návrhu prepísať štátne hymny, s ktorým prišiel autor britského ekonomického týždenníka Economist. 

"Epochálna" myšlienka autora britského týždenníka Economist

S „epochálnou“ myšlienkou prišiel autor britského ekonomického týždenníka Economist, ktorý sa pod vplyvom neznámej, mysle meniacej a atrofujúcej drogy prebudil v jeden pochmúrny deň s vedomím, že:„...takmer všetky národné hymny sú hrôzy, z ktorých sa zviera žalúdok: výzvy k vražde, k páchaniu strašných zverstiev, k šialeným krvavým kúpeľom“.

Po tom, ako táto temná myšlienka z jeho temnej mysle sa ani počas dňa nevyjasnila, zverejnil svoj názor, že by sa mali prepísať všetky štátne hymny.

Podľa jeho úvah sú štátne hymny väčšinou z 19. storočia.

Narodili sa v 19. storočí, v ére národov prebúdzajúcich sa k národnému sebauvedomeniu, ktoré sa väčšinou prejavovalo nacionalizmom.

No ak niekomu v prvom momente nebolo jasné, z ktorej hlúpej diery tento hlúpy vietor fúka, už vie rozoznať vyčnievajúcu liberálnu ľavicovú, globalistickú konskú nohu. Pre tých, ktorí sa usilujú o globalizmus, je všetko, čo je národné, nenávistné.

„Kultúrni marxisti“ našej doby sa podľa zásady úplného vymazania minulosti snažia z ľudí vyhubiť tradičné hodnoty, idey, vieru, náboženstvo a národné cítenie.

Preto sa autor článku domnieva, že štátne hymny, ako prejavy národnej hrdosti a symboly éry, ktorá uplynula, by mali byť vymazané z povedomia verejnosti a prepísané, pretože pripomínajú aj boje a krvavé éry dejín národov a živia národnú hrdosť.

Autora článku dráždi aj protivojnový text hymien.

Je zaujímavé, že sa proti tomu ohradzuje práve teraz, keď sa túžba po mieri považuje za vážne odsúdeniahodné, proputinovské správanie...

A prečo sa tento nápad javí ako obyčajná hlúpa fantazmagória?

No, v tomto šialenom svete, žiaľ, už nie je možné vymyslieť nemožnosť, ktorá by sa nemohla čoskoro stať realitou.

Len sa nad tým zamyslite! 

Kým medzi Maďarmi ten návrh vzbudzuje pohoršenie, určite existujú národy s vymytými mozgami, kde niektorí čoskoro napíšu novú globalistickú, liberálnu, rodovo neutrálnu hymnu (bez preháňania, kanadský senát schválil návrh zákona v roku 2018, podľa ktorého štátna hymna musí byť neutrálna, aby nebola vylučujúca voči ženám).

Nuž, musíme si pomaly zvykať, že to, čo je pre nás hodnotou a tradíciou, je podľa nich zastarané, odsúdeniahodné, zastarané, čo treba vymazať alebo sformovať podľa vlastného zdeformovaného vkusu.

Navyše, možno vyvstane otázka, prečo by mala mať každá krajina vôbec svoje národné hymny!

Nech existuje spoločná, politicky korektná, globálna, krásna nová hymna, ktorá uspokojí všetky jemné liberálne potreby v tomto „statočnom novom svete“, ktorý sa pomaly mení na hrôzu...

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik