SUJA o MiG-och: Ešte nerozhodli, no príprava na odlet je v PLNOM PRÚDE! (VIDEO)
11 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a podpredseda hnutia Republika Miroslav Suja publikoval na svojom facebooku video, v ktorom sa vyjadruje k informáciám v súvislosti s MiG-mi, ktoré majú byť poslané na Ukrajinu.

Odstránená atrakcia na Sliači

Poslanec sa tentokrát prihovoril z oddychovej zóny na Sliači, kde bol ešte donedávna odstavený MiG-21, ktorý bol často vyhľadávanou atrakciou, a to nielen ľuďmi zo Sliača, ale aj z blízkeho okolia, kde ho navštevovali rodiny s deťmi. "Na príkaz veliteľa Vzdušných síl bol odtiaľto odstránený, čo podľa primátorky ani nebolo v súlade so stavebným zákonom, pretože nemali povolenie na odstránenie stavby. Pýtam sa preto, čo bolo skutočným dôvodom jeho odstránenia," hovorí vo videu Suja.

Suja taktiež priniesol ďalšie informácie ohľadne MiGov, ktoré mieni dočasne poverená slovenská vláda poslať na Ukrajinu. Vyjadril sa, že podľa posledných informácií má byť sedem MiGov bojaschopných, pričom jeden z nich je dvojmiestny, slúžiaci na výcvik. "Aj napriek tomu, že o ich poslaní na Ukrajinu nie je rozhodnuté, podľa informácií, ktoré sme dostali, z nich už boli odstránené slovenské výsostné znaky," vyjadril sa Suja.  "Podľa informácií z viacerých zdrojov by mali stíhačky na Ukrajinu letieť cez Poľsko. No, priatelia, nech letia kadiaľ chcú – štartovať budú z vojenskej základne na Slovensku," pripomína poslanec.

"Položme si otázku, aký dopad to môže mať pre bezpečnosť Slovenska. Má minister Naď pripravený aj plán B?", pýta sa Suja.

Milan Uhrík: Ako je to s MiG-mi (VIDEO)
Milan Uhrík z hnutia Republika sa obáva, že odvolaný minister obrany Naď (OĽaNO) rozkázal nachystať pre Zelenského aj posledné slovenské stíhačky. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti s tým, že občania majú právo byť aj o týchto... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Načo sú olovené platne?

V závere videa adresoval poslanec ešte jednu otázku dočasne poverenému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi, ktorú sa údajne pýtajú ľudia. "Prečo sa pri výstavbe nových objektov na letisku Sliač niektoré z objektov obkladali olovenými platňami s hrúbkou okolo 5 centimetrov, keď Slovensko nedisponuje žiadnou jadrovou muníciou? Pán minister Naď, viete na toto odpovedať?,“ uzatvára politik svoje video.

Predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa nedávno vyjadril, že sa chystá mimoriadna parlamentná schôdza, na ktorej sa má schváliť odoslanie slovenských MIG-ov na Ukrajinu. Uhrík tvrdil, že podľa jeho informácií sú minimálne štyri stroje bojaschopné, pričom na ostatných prebiehajú intenzívne opravy v dvojsmennej prevádzke. Uhrík si myslí, že odovzdanie týchto strojov by znamenalo nielen zatiahnutie Slovenska do vojny, ale aj definitívne odzbrojenie Ozbrojených síl SR.

Rezort obrany ide znova nakupovať. ZA 9,4 MILIÓNA EUR!
Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje nakúpiť pre vojakov 51 stanových súprav za 9,4 milióna eur. Vyplýva to z uzavretej rámcovej dohody. Stanová súprava zahŕňa tri stany s pevnou konštrukciou, vykurovacie agregáty, klimatizáciu, elektrocentrálu a... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik