Milan Uhrík: Ako je to s MiG-mi (VIDEO)
08 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Milan Uhrík z hnutia Republika sa obáva, že odvolaný minister obrany Naď (OĽaNO) rozkázal nachystať pre Zelenského aj posledné slovenské stíhačky. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti s tým, že občania majú právo byť aj o týchto veciach informovaní.

Milan Uhrík a Miroslav Suja informovali, že Slovensku reálne hrozí zatiahnutie do vojny bez akejkoľvek techniky. Iniciujú teda poslanecký prieskum v oblasti stíhacieho letectva. O odzbrojení a likvidácii obrany Slovenska už pritom otvorene hovorí aj generál Jozef Viktorín, pričom odvolaný minister trvá na tom, že politici občanov dezinformujú.

Schôdza k MIG-om

Podľa Uhríka sa chystá mimoriadna parlamentná schôdza, na ktorej sa má schváliť odoslanie slovenských MIG-ov na Ukrajinu, čo odvolaný premiér Heger (OĽaNO) a minister obrany tvrdia, že sú nepoužiteľné.

„Podľa našich informácií sú však minimálne štyri stroje bojaschopné, pričom na ostatných prebiehajú intenzívne opravy v dvojsmennej prevádzke,“informuje Uhrík a pripomína, že odovzdanie týchto strojov znamená nie len zatiahnutie Slovenska do vojny, ale aj definitívne odzbrojenie Ozbrojených síl (OS) SR.

Podobnosť čisto náhodná

„Reči o nepoužiteľnosti MIG-ov a ich potrebe odovzdania Zelenskému nápadne pripomínajú klamstvá, ktoré sprevádzali odovzdanie S-300 na Ukrajinu, kde bola akoby zázrakom opäť funkčná a bojaschopná,“ pripomína hnutie Ondrej Ďurica, podľa ktorého sa odchádzajúci politici „brakovaním“ slovenskej techniky snažia zapáčiť západu.

FOTOGALÉRIA Tisíce ľudí v hlavnom meste pochodovali za mier
V Bratislave sa 3. marca uskutočnil Slovenský pochod za mier. Týmto zhromaždením vyvrcholila séria pochodov, ktoré prebiehali na Slovensku vo februári a začiatkom marca. My chceme mier! Súčasťou pochodu za mier bol aj mierový sprievod Matky za... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Ladislav Kováčik

Poslanecký prieskum

„Ako poslanec NR SR a člen Branno-bezpečnostného výboru iniciujem poslanecký prieskum, aby sme sa o týchto lietadlách dozvedeli skutočnú pravdu,“vysvetľuje Ondrej Ďurica, podľa ktorého to potrebujú vedieť občania, ktorí si zaslúžia poznať pravdu o bojaschopnosti OS SR.

Sú servisované

„Minimálne raz do mesiaca sa musia vykonať aj skúšky motorov. Tu vyvstáva otázka. Uzemnené stíhačky si  vyžadujú finančné náklady. Pán Naď, kedy nám chcete povedať, že koľko nás stoja uzemnené MiG-29 denne? Myslím tie, o ktorých hovoríte, že už nikdy lietať nebudú,“ pýta sa Viktorín a poukazuje na fakt, že lietadlá sa normálne, podľa harmonogramu servisujú.

Generál Viktorín: Naď nie je dobrý hospodár (VIDEO)
Generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) už dlho kritizuje šafárenie toho času odvolaného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). Tentokrát sa pozrel na nejasnú situáciu okolo stíhačiek MiG 29, ktoré chce vláda Slovenskej republiky odovzdať... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Naďovo vysvetlenie

Odvolaný minister obrany Naď stále tvrdí, že MiG-y už pre OS SR nie sú použiteľné. Poukázal aj na náklady, ktoré si uzemnené lietadlá mesačne vyžadujú. Štát by za ne mohol získať 150 miliónov eur. Ako vysvetlil, nie všetky MIG-y sú letu schopné. Ukrajinci však majú vlastné podniky, kde sú schopní ich opraviť a modernizovať.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik