Prezidentský kandidát Ján Drgonec: Štát, ktorý riadia hlupáci, sa zvonka ovplyňuje ľahšie (VIDEO)
11 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Ústavný právnik Ján Drgonec vydáva knihu Jedného geja do každej domácnosti. Nie je to však jediná novinka v jeho živote – v uplynulých dňoch ohlásil kandidatúru na post prezidenta SR.

Emeritný  ústavný sudca už po niekoľkýkrát upozornil, že Ústava SR nevyhnutne potrebuje zmeny. Drgonec si myslí, že nie je správne, keď sa volebná kampaň stavia na vizuálnom efekte, preto bude na tento účel využívať aj svoju knihu, ktorá je zameraná na právny štát a jeho potrebu.

Zmeny v Ústave

Ján Drgonec si myslí, že minimálne zmeny v slovenskej Ústave sú nevyhnutnosťou.

„Ústavu treba prekopať. Všeličo z toho treba vyhodiť, všeličo tam treba vložiť. Hovoríme o natoľko rozsiahlych zmenách, že je možné, že nie zmena Ústavy, ale nová Ústava je to nevyhnutné riešenie,“ myslí si Ján Drgonec.

Blížiace sa prezidentské voľby
Prezidentské voľby nás čakajú až v roku 2024 a ich presný termín ešte nie je známy. Prieskumy sa však s krátiacim sa časom budú rozhodne pribúdať. Rovnako, ako aj možní kandidáti, o ktorých bude verejnosť diskutovať. V nedávnom prieskume, ktorý... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Prečo ten názov

Drgonec u Mimi Šramovej vysvetlil, že názov knihy Jedného geja do každej rodiny bol inšpirovaný dianím v slovenskom spoločenskom a politickom priestore.

„To všetko je veľmi ďaleko od právneho štátu a tak sa snažím verejnosti vysvetliť, na čo by bol dobrý právny štát,“objasňuje Drgonec, pričom toto je téma, ktorá čitateľa sprevádza celou knihou a bude sa ňou inšpirovať volebná kampaň pred prezidentskými voľbami.

Kandidatúra na prezidenta

Drgonec v štúdiu oznámil svoje rozhodnutie uchádzať sa o post prezidenta SR.

„Viem, že budem potrebovať volebný tím, no nie som si istý, či budem potrebovať logo,“hovorí Drgonec a vysvetľuje, že jeho volebná kampaň bude zásadne odlišná ako tie, ktoré sa tu viedli doteraz.

„Nehovorí sa o tom, ale je tu podhubie podnikateľov s volebným právom. Pre nich je úžasne výhodné robiť to, čo robia. Predovšetkým predvolebnú reklamu s množstvom plagátov. Nerozumiem tomu chrapúňstvu, v mene ktorého sa tu kumulujú takéto nič nehovoriace kampane,“ objasňuje Drgonec, podľa ktorého slúžia na efekt.

„Dôsledok takto orientovanej volebnej kampane je to, že na čele štátu máme pravidelne niekoho, kto nerobí nič z toho, čo by ako hlava štátu robiť mala,“poznamenáva Drgonec.

Nie je prvý

Ján Drgonec nie je prvý, kto oznámil svoj úmysel kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Nedávno zber podpisov pod svoju kandidatúru oznámil aj bývalý predseda Najvyššieho súdu a ex minister spravodlivosti, Štefan Harabin.

Harabin potvrdil, že chce opäť kandidovať na prezidenta
Bývalý šéf Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti Štefan Harabin bude opäť kandidovať na prezidenta. Potvrdil to pre portál Aktuality.sk. Harabin, kandidoval v prezidentských voľbách aj v roku 2019. Získal vtedy 300-tisíc hlasov a skončil... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik