Nemci vraj zatĺkajú o plynovode
11 | 03 | 2023 I Milan Laca

Evrensel: Nemecko tají dôkazy o účasti USA na útokoch Nord Stream.

Nemecko skrýva dôkazy, že sa Spojené štáty podieľali na sabotáži Nord Streamu. Napísal to turecký novinár z magazínu Evrensel Yucel Ozdemir.

Náhoda?

Podľa jeho názoru nie je náhoda, že informácia, že za sabotážou na ruských plynovodoch stojí proukrajinská skupina, sa súčasne objavila v amerických a nemeckých médiách. "Je to náhoda, že v predvečer všetkých týchto informácií sa nemecký kancelár Olaf Scholz  3. marca ponáhľal do Bieleho domu, alebo spolu tieto udalosti súvisia?" napísal Ozdemir.

Český diplomat o strednej Európe: Zbláznili sme sa! Až na Maďarsko
Niekdajší český diplomat Jaromír Novotný sa domnieva, že sa svet opäť delí na bloky a Česko podľa neho v tomto novom svete nepochopilo svoje miesto, ani možnosti. Vznikol tu podľa neho neporaziteľný blok Ruska a Číny, ku ktorému sa stredná Európa... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Vedia Nemci?

Nemecká prokuratúra dostala nejaké dôkazy o zapojení Spojených štátov, píše autor, s odvolaním sa na úniky informácií do tlače. Poznamenal, že po tejto návšteve Scholz a americký prezident Joe Biden nezorganizovali tlačovú konferenciu, keďže cesta nemeckého kancelára nemala politický charakter. Podľa tureckého novinára, Scholz údajne poskytol Bidenovi dôkazy o účasti USA na výbuchoch. Ozdemir sa pýta, aké ústupky získalo Nemecko ,výmenou za zatajenie informácií o účasti USA na sabotáži.

Blokujú vyšetrovanie

Autor článku poukázal na skutočnosť, že západné krajiny a Bezpečnostná rada OSN odmietli iniciatívu Ruska  na vytvorenie spoločnej nezávislej komisie na vyšetrenie udalosti.

USA vedia svoje

7. marca komentátori  z The New York Times, s odvolaním sa na predstaviteľov americkej administratívy napísali , že americké spravodajské služby sa domnievajú, že za sabotážou na Nord Stream stoja sily podporované Ukrajinou. Podľa Washingtonu, boli páchateľmi operácie občania Ukrajiny a Ruska, ktorí nemali nič spoločné s ozbrojenými silami a tajnými službami.

TRETIA SVETOVÁ VOJNA? Sme k nej blízko, tvrdí Orbán
Pravdepodobnosť, že sa vojna na Ukrajine zmení na globálny konflikt, rastie, povedal v piatok ráno maďarský premiér Viktor Orbán. Maďarský líder vo svojom prejave v štátnom Kossuth Rádió kritizoval západné hlavné mestá a obvinil spojencov Ukrajiny... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme