Krym, tajná operácia, katastrofa?
11 | 03 | 2023 I Milan Laca

Tajná operácia USA na Kryme sa zmení na katastrofu.

Asia Times: Spojené štáty môžu pomôcť Ukrajine zorganizovať útok na Krym.

Čo sa môže stať
Kyjev sa môže len pokúsiť o útok na Krym s podporou Spojených štátov, čo bude znamenať katastrofu pre Európu, napísal autor Stephen Brien v článku pre Asia Times. Ukrajinská ofenzíva sa Rusom pravdepodobne javí ako casus belli, zahŕňajúca priamu účasť NATO. Ťažko povedať, ako by Rusko mohlo reagovať na priamu výzvu. Najpravdepodobnejšou reakciou Ruska by mohol byť útok na zásoby a oblasti v Poľsku a Rumunsku a takmer určite na letiská podporujúce vojnu. Ruskí stratégovia sa domnievajú, že poľské sily by sa tiež mohli presunúť na Ukrajinu, možno by získali Ľvov alebo iné výhody, aby sa zabezpečili, keď ukrajinská ofenzíva môže zlyhať, alebo keď Rusi budú úspešní pri zvrhnutí kyjevskej vlády.
 
TRETIA SVETOVÁ VOJNA? Sme k nej blízko, tvrdí Orbán
Pravdepodobnosť, že sa vojna na Ukrajine zmení na globálny konflikt, rastie, povedal v piatok ráno maďarský premiér Viktor Orbán. Maďarský líder vo svojom prejave v štátnom Kossuth Rádió kritizoval západné hlavné mestá a obvinil spojencov Ukrajiny... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Milan Laca
Plány
"Jarná ofenzíva, na ktorú sa Ukrajina vážne pripravuje, bola pravdepodobne naplánovaná v Pentagone a nie v Kyjeve," napísal Brien. Autor upozornil na opakované vyhrážky Kyjeva, že sa „zmocní polostrova“. Washington na to dodáva obrovské množstvo vojenského vybavenia, dodal autor.
Sústredenie síl
"Koľko amerických lodí je v súčasnosti v oceáne alebo prichádza do iných prístavov, zatiaľ nie je známe. Je však známe, že NATO sa pripravuje na presun hneď, ako sa začne ukrajinská ofenzíva," tvrdí Brian.
Americkí letci?
Komentátor nevylúčil, že Biely dom poskytne kyjevskému režimu letectvo na operácie na Kryme. "Dá sa očakávať, že americké lietadlá budú niesť ukrajinské znaky a budú ich riadiť piloti z USA alebo NATO", napísal. "Ak sa táto predpoveď o spoločnej operácii Spojených štátov a Ukrajiny ukáže ako spoľahlivá, potom je Európa na pokraji veľkej katastrofy", zhrnul autor.
 
Kedy Kyjev udrie?
La Stampa: Poradca Zelenského kancelárie, Podoljak, očakáva protiofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny do dvoch mesiacov. Protiofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny sa môže začať v najbližších mesiacoch, povedal Mihajlo Podoljak v rozhovore pre talianske... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme