Kramplová: Demokrati sú liberálni extrémisti
12 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Samozvaní demokrati – tak „premenovala“ Dagmar Kramplová (podpredsedníčka SNS) stranu, ktorú ohlásil Eduard Heger. Publicista Juraj Hrabko im tiež vyčíta, že porcujú medveďa, ktorý ešte behá po lese.

Podľa Kramplovej ľudia okolo Hegera o demokracii len hovoria, pritom sú to liberálni extrémisti. Podľa Kramplovej sa tvária, že chcú demokraciu, no roky zavádzajú totalitu peňazí.

Aktuálnu situáciu kritizuje aj publicista Juraj Hrabko, ktorému je jasné, že prezidentka na konanie Hegera a spol nemá žiaden dosah a je za vládu zodpovedná rovnako, ako keby vymenovala úradnícku vládu. Hrabko tiež pripomína, že Hegerovi Demokrati majú veľmi náročnú pozíciu – ak sa nezbavia Matovičovho tieňa, do parlamentu sa nedostanú.

Ústa plné demokracie

„To je tak, keď má plné ústa demokracie menšina liberálnych extrémistov, ktorí si tú ich takzvanú liberálnu demokraciu predstavujú tak, že celá spoločnosť musí akceptovať práve ich liberálny názor,“ hodnotí Dagmar Kramplová spôsoby odídencov z OĽaNO, ktorí tvoria takmer polovicu ministrov odvolanej vlády.

Výsmech demokracii

„Áno, dnes sa na Slovensku úplne bez hanby stavajú do pozície demokracie ľudia ako Budaj a títo ešte aj sami svoju stranu pomenujú, že Demokrati. Správny a korektný názov tejto strany by mal skôr znieť Samozvaní Demokrati. Pretože hoci sa títo liberálni extrémisti tvária, že chcú akože demokraciu, v skutočnosti tridsať rokov pracujú na zavádzaní totality ešte horšej, aká kedy na svete bola a to totalita finančných centier z USA a EÚ. Jediná pluralita, ktorú títo Sorosovi lokaji v skutočnosti uznávajú, je pluralita finančných tokov na ich bankové účty,“myslí si podpredsedníčka SNS, ktorá ako druhú stranu mince vidí Petra Pellegriniho aj s jeho ochotou vládnuť takmer s každým.

NOVÉ SPOJENIE? SNS našla spriaznenú stranu
SNS bude rokovať s Tomášom Tarabom o spoločnom postupe do volieb! Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) bude rokovať o spoločnom postupe do parlamentných volieb s predsedom strany Život - Národná strana Tomášom Tarabom. TASR o tom... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Bez akéhokoľvek krytia

Publicista Juraj Hrabko pripomína, že vláda Eduarda Hegera po rozpade vládnej koalície odchodom SaS, po strate dôvery v parlamente stratila aj akékoľvek politické krytie, keďže takmer polovicu jej členov tvoria ľudia z mimoparlamentnej strany.

Na rade by mala byť prezidentka

Hrabko upozornil, že práve ona mala prevziať zodpovednosť za vládu, no Čaputová sa k tomu, aby vymenovala úradnícku vládu, nijako nemá. Hoci na kroky tejto nelegitímnej vlády prezidentka nemá nijaký dosah, je za ne zodpovedná.

Nálepka OĽaNO 2

Hrabko upozorňuje, že Heger a jeho Demokrati sa musia zbaviť Matovičovho tieňa. Iné strany tak túto stranu totiž vnímajú a ak sa to Hegerovi nepodarí, do parlamentu sa nedostane.

"Keď začnem od toho, koho Eduard Heger vylúčil zo spolupráce, tak vyvstáva otázka, kto mu vlastne na spoluprácu ostáva. Na druhej strane, je jedno koho vylúčil alebo nevylúčil, lebo porcuje medveďa, ktorý ešte behá po lese. Kde je napísané, že sa vôbec dostane do parlamentu?," pýta sa Hrabko.

Publicista Hrabko: Vláda je prezidentkina, stratila akékoľvek parlamentné krytie
Odchodom premiéra a viacerých ministrov do mimoparlamentnej strany dočasne poverená vláda Eduarda Hegera už úplne stratila parlamentné krytie a zodpovednosť za ňu v plnej miere nesie prezidentka Zuzana Čaputová. V TASR TV to konštatoval publicista... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik