VIDEO Mária radí Veronike: Sedačka za 8 tisíc? Mám lepší nápad!
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Sedem pohoviek za viac ako 31-tisíc eur alebo kvetináč za 120 eur! To je vybavenie nového sídla ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. A to v čase krízy! Napriek tomu, že Veronika Remišová pri sťahovaní rezortu do iných priestorov sľubovala, že sa tak ušetrí a ona sama bude hospodáriť efektívne, zatiaľ to tak nevyzerá, upozorňuje Hlas - SD. No exministerka spravodlivosti Mária Kolíková má pre Remišovú jeden výborný nápad, ako z tejto predraženej šlamastiky pekne vybrusliť!

​"My v čase krízy – 14-tisíc stôl, 8-tisíc sedačka. Gratulujem," vyhlásil podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši. Informácie o luxusnom vybavení nového sídla ministerstva investícií, ktoré je teraz na Pribinovej ulici, vytiahla strana Hlas na tlačovke v stredu 8. marca. Podľa jeho stranníckeho kolegu Martina Dorčáka ministerka Remišová presťahovala ministerstvo do budovy spolčnosti J&T a okrem toho, že desaťročný prenájom vyjde štát na 40 miliónov eur, kupuje ako výbavu drahý nábytok.

Ešte v ten istý deň sa štáb TV JOJ pýtal na tieto nákupy samotnej šéfky rezortu. "Určite to nie je dizajnový nábytok a určite nejdeme v šľapajach Hlasu, kde na IT projektoch zmizli desiatky miliónov eur," odpovedala poverená riadením MIRRI SR Veronika Remišová.

Remišová na klientelizmus upozorňovala a dnes ho sama kryje
Na typický prípad klientelizmu a rodinkárstva u Veroniky Remišovej dnes upozornil podpredseda strany HLAS a poslanec NR SR Richard Raši. „Keď raz budú publikované príučky klientelizmu, toto si zaslúži prvú stranu!" Pripomenul, že v minulosti na... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Keď sa štáb opýtal, či je v jej kancelárii nábytok za 22-tisíc eur, tak povedala: "Prídem na ministerstvo a dám vám informácie, ak dovolíte." No po dvoch dňoch, čo sa štáb snažil dostať informácie o zakúpenom nábytku, ktorý by mal byť v kancelárii ministerky Veroniky Remišovej, dostali sme iba takúto odpoveď: "Na predvolebnej kampani strany Hlas sa nebudeme zúčastňovať. Presťahovaním MIRRI SR na jednu adresu šetríme na nájme a vybavení inventárom oproti stavu za vlády Petra Pellegriniho milióny eur, ktoré sa môžu použiť napríklad na podporu zdravotníctva či školstva."

Ako veľká podporovateľka slovenských výrobcov si kúpila nemecký ručne robený konferenčný stôl za 14-tisíc eur a luxusnú taliansku sedačku za 8100 eur,” uviedol Dorčák. Položil aj rečnícku otázku, či v “čase, keď ľudia nemajú peniaze a obracajú každé euro” sú takéto nákupy vhodné.

zväčšiťZmluva o kúpe, centrálny register zmlúv.

Zmluva o kúpe, centrálny register zmlúv.

Podľa centrálneho registru zmlúv ide o sedačku od výrobcu Poliform z edície Gentlemans Friends, ktorá je promovaná ako návrh holandského dizajnéra Marcela Wandersa. V zmluve je aj ďalšia sedačka tohto typu, tentoraz za 5 900 eur. Celkovo na dve sedačky a štyri pohovky má ísť 31-tisíc eur (s DPH).

Mária radí Veronike

Kauzu predraženého nábytku v sídle MIRRI SR si všimla aj Mária Kolíková, ktorá dostala vynikajúci nápad a odporučila Remišovej oveľa lacnejšie riešenie.

"Pani ministerka regionálneho rozvoja a informatizácie - ak potrebujete nový nábytok, s dôverou sa obráťte na Zbor väzenskej a justičnej stráže. Vyrábajú veľmi pekný aj kancelársky nábytok, ktorým zariadili mnohé súdy aj ministerstvo spravodlivosti," napísala Kolíková na sociálnej sieti. 

Výborný nápad, pani exministerka! 

Remišovej nechápavý úsmev - tisíce na môj luxus? Veď nie je dizajnový!
Ministerka Remišová sa na palube vládneho špeciálu, odkúpeného od niektorého z arabských šejkov, usmieva. Má rada luxus. Očividne. Najmä ten, ktorý je za štátne peniaze. Teda, za štátne - za tie, ktoré jej zverili občania. Aj tí, ktorým nadáva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik