Ešte nikdy nikto tak nepomáhal Ficovi vyhrať voľby
10 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Mainstream, kaviareň, prezidentka, Matovič, Lipšic, OKS, všetci už dva roky najmenej vedú špeciálnu vojenskú operáciu proti Ficovi. Pália proti SMERu všetkým, čo majú a čím bližšie k predčasným voľbám, tým viac sú ich muničné sklady prázdne. Ak ešte pár týždňov udržia útok, Fico zaručene voľby vyhrá. A potom môžu neoboľševickí komentátori hlavného mediálneho prúdu roky iba rozdumovať, prečo to ten Fico vlastne vyhral, "kde udělali soudruzi z USA  a z Bruselu chybu".

Robert Fico sa fakt vráti. Musel by sa stať nejaký absolútny zázrak z tých najnepravdepodobnejších - napríklad mainstream by musel prestať vychádzať, Matovič by si zas musel zrušiť profil na sociálnej sieti a zvyšní z menovaným by museli zo zálohy aktivovať aspoň jednu hemisféru do aktívnej činnosti. Ani jedno z toho sa však nestane. Hlavný prúd, Matovič, špeciálny kat, kaviareň či pioniersky palác by museli mobilizovať čosi, čím ich stratégovia nedisponujú a nikdy ani nebudú - zmysel pre realitu. Ten sa však dodať nijako nedá, ani poslať v diplomatickej pošte ho nemožno.

Volebná kampaň nikdy nebola tak jednoduchá

Volebná centrála SMERu si nemusí robiť žiadne starosti, nemusí organizovať žiadne volebné štáby či financovať žiadne nákladné kampane. "Konšpiračné a dezinformačné médiá" si môžu dať tiež oraz, v pohode bude stačiť, ak uverejnia volebné podvody z roku 2020 (vraj sľuby) tých najdokonalejších, najčistejších, najmúdrejších, najčestnejších a najdemokratickejších nielen na Slovensku, ale aj na planéte a vo vzdialených galaxiách. A čím viac špiny a goebbelsovskej demagogickej propagandy nasadí do útoku manstream, tým viac percent Fico vo voľbách získa. Ide o základný zákon akcie a reakcie. Každá akcia vyvoláva reakciu. Platí to aj v politike a v propagande zvlášť. Byť manažérom SMERu, na Súmračnej by som s príchodom jarných dní zriadil na terase veselú čitáreň zúfalstva hlavného prúdu a pridal tam veľkoplošnú obrazovku, z ktorej by na striedačku zabávali relácie Na hrane a Na telo. S občasnými "brejkmi" na program RTVS. A pre istotu - dve tri prenosné "wecká", ak by niekomu z prítomných z toho prišlo "náhlo".

Koaličná pseudokultúra japonských samurajov

Čím viac opustený, aj sebou samým opustený a spustnutý Igor Matovič a jeho Michal Šipoš spomenú Jána a Martinu a mafiu a "skorumpovaný SMER", tým viac im ubudne percent, ktoré zas pribudnú smerákom. Úspešne, cieľavedome a dlhodobo sa týmto štýlom blížia k hranici zvoliteľnosti do parlamentu. Princíp "La Peau de chagrin" - Balzacovej Šagrénovej kože. Čím viac bude prezidentka ignorovať predsedu strany s viac ako 20 percentnou voličskou podporou, tým menej percent podpory jej bude zostávať s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. A čím viac stranícky povyzliekaných a nanovo prefarbených politických kariéristov bude ako čarovným prútikom zakladať "nových a čistých politikov v nových a čistých politických súbjektoch", tým viac sa bude ich volebný potenciál blížiť nule. To je zákon ponuky a dopytu. Tam, kde niet dopytu a existuje prepálená ponuka, dochádza k nerovnováhe a ponuka rýchlo stráca na cene. Demokrati sú pod dvomi percentami. Neobstojí, že ide o novú stranu, veď sú v nej ksichty, ktoré sa - Mečiarovými slávnymi slovami - "pretrtkávajú" slovenskou politikou už od prevratu v roku 1989.

Nuž a mainstreamová kaviareň?

Tu je na vysvetlenie aktuálne vhodný citát bývalého prezidenta Českej republiky Miloša Zemana: "Kaviareň a mainstream je skupina ľudí, ktorí sú sklamaní osudom. To znamená ľudí, ktorí niekedy niečim boli, zastávali nejaké funkcie, potom ich ten osud vypľul, takže sa im dá hovoriť bývalí – nie budúci. Alebo nikdy nikým neboli a ani nemajú šancu niekým niekedy byť. No a týmto ľuďom sa cnie po ich nenaplnenej sláve, ak vôbec kedy nejakú mali, spisujú nejaké teórie, jednu za druhou, a tie zanikajú ako slnko po západe. Nuž, a keď sa niekedy aj pokúsili o volebný boj, tak takmer vždy ho prehrali. Sú to ľudia, ktorí boli zoskupení v tých politických stranách, ktoré zanikli vďaka neschopnosti vnímať realitu zo strany ich vedúcich predstaviteľov. Sú to frustrovaní ľudia, ktorí vydávajú najrôznejšie manifesty a ich smola je v tom, že tieto manifesty už nikto – okrem spriatelených médií a riadiacich politikov či ambasády – nečíta. “—  Miloš Zeman , v rozhovore s Petrom Žantovským pre Parlamentné listy v júni 2016.

PRIESKUM SMER sa utrhol z reťaze!
Nový prieskum VOX Politico! Ako zamiešali karty a volebné preferencie Demokrati a Jablko? Vox Politico uverejnil najnovší prieskum o tom, ako si stoja naše politické strany pred predčasnými voľbami. Čo je znepokojujúce, nameral veľmi nízku účasť... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik