"Demokrat" Igi 2 o Pellem ako o Ficovi 2
11 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Dochádzajú slová, ako to nazvať. Keď "demokrat" Edo, na ktorom ešte ani nezaschla Matovičova síra a sliny nenávisti, nazve HLAS SMERom 2, to je zároveň popretie samého seba. Včera zarytý Matovičovec, dnes čosi zaryté nové oné, ale stále oľaňák. Minulosti sa človek nezbaví tak, že ju iba zaprie, že sa z nej "vyspovedá". Ani tej, v ktorej Edo skákal tak, ako Igi pískal. Alebo Mišo. Alebo všetci.

HLAS – sociálna demokracia (neoficiálna skratka HLAS-SD), je sociálnedemokratická politická strana na Slovensku. Na ministerstve vnútra SR oznámila zber podpisov 29. júna 2020 a zaregistrovaná bola 11. septembra 2020. Funguje teda už dva a pol roka. Demokrati je názov ešte neregistrovanej strany, ktorej predsedom sa na záhadne utajenom sneme stal Eduard Heger, ten Heger, ktorý iba pár minút pred polnocou a teda iba pár hodín pred predstavovaním Demokratov bol ešte predsedom vlády síce v demisii a bez kompletných oprávnení, ale na druhej strane - za OľaNO. A predsednictvo v dokaličenej koalícii má strana, ktorá nepreľšla voľbami. Hegerovo nálepkovanie HLASu číslom 2 (ako SMER dva), je v tomto svetle trápne, primitívne, až politicky zúfalé. Heger sa inetektuálne už nemohol ponížiť viac, a to sám seba.

Svojho času sa hitom internetu stalo toto

Fotokoláž (via kompot.sk / OĽANO)

Naozaj by to asi nebolo treba opakovať, ak by predseda vlády v demisii zo seba tak usilovne nerobil to, čo zo seba robí

Každý, kto vie čítať s porozumením - a vskutku by sa to očakávalo od predsedu vlády, hoci v trvalej demisii, práve vďaka jeho jednej z tvárí - OĽaNU, by sa s trápnym konštatovaním, že HLAS je SMER 2 nezahrával, lebo čo napísať potom na Demokratov? OĽaNO 2? Alebo dokonca SaS 3? Alebo máme si zobrať pod lepší drobnohľad stranícke prestupy v OĽaNO a z OĽaNO? Heger spadol z neba ako Mr. Bean a zrazu ho osvietil lúč jasného svetla? Pokiaľ je nám známe, nateraz procesom blahorečenia či vyhlásenia za svätého ešte neprešiel. Alebo ak áno, potom nám čosi podstatné ušlo.

Nikto nie je tak rozdielny ako HLAS a SMER

Nevidia to iba maličkí goebbelsíkovia. SMER je strana s jasnými predstaviteľmi, ostrými vyhláseniami, skúseným politickým harcovníkom na čele, obsadzujúca ľavú časť politického spektra na našej politickej scéne. HLAS je zas zoskupenie politikov, ktoré sa kedysi odčlenilo od SMERU (práve tak ako teraz Heger od OĽaNO, nijak inak), ale sú to už iní, hoci stále sociálne orientovaní politici. Ich vyhlásenia možno nie sú tak ostré, ako slová SMERákov, ale sú rovnako závažné. Ich politický priestor, v ktorom manévrjú, je od ľava po stred. S dôrazom na sociálne politiky štátu. Nikde tu ani žiaden žiak etickej výchovy na základnej škole nenájde politický prienik, iba ak možnosť vzájomného sa dopĺňania. Len Edo to zjavne nevie. Chudák Edo, čo ten ešte všetko nevie a dozvie sa.

Iste, je tu jedna taktika

Tú taktiku používalo vždy najmä OĽaNO a Eduard Heger asi zabudol, že už pár dní nie je členom OĽaNO. Tú taktiku používa aj mainstream. Jej podstatou je znenávidieť navzájom voličov Hlasu aj SMERU. A dôvod? No ten je jednoduchý. Naľavo od stredu spolu zaberajú takmer 40 percent voličských preferencií. Teda presne tam, kde sa politici prioritne starajú o občanov. A štyri desiatky percent určite treba rozbiť, rozhádať, oslabiť, lebo nezostane hraci priestor pre polituku napravo od stredu na Slovensku, teda, pravicovú politiku, v ktorej si politici vládnu pre svoje, prípadne zahraničné záujmy a občanov majú najbližšie štyri roky do volieb viete kde.

Problémom je legitimita

Ale nie je to ani problém SMERu, ani problém HLASu. Oba subjekty sú politicky dlhodobo legitímne. Ak je tu niečo nelegitímne, je to premiérska nezaregistrovaná politická strana, je to samotný predseda vlády v demisii Heger, je to prezidentka, ktorá čoraz intenzívnejšie ignoruje svoju ústavnú povinnosť "dohliadať na riadny chod ústavných orgánov (a ďalšie povinnosti), je to parlament, ktorý je dnes všetko iné ako ten poslanecký zbor, ktorý vzišiel z nateraz posledných volieb. Totálne smiešnou hlúposťou je vyčítať toto HLASu alebo SMERu a nebodaj ich ešte označovať za jeden politický subjekt. Demokrati sa tak prezentujú buď neuveriteľne hlúpo, alebo jednoznačne nedemokraticky. Len tak ďalej! Aj z necelých dvoch percent sa ešte dá padnäť smerom k nule.

Ešte nikdy nikto tak nepomáhal Ficovi vyhrať voľby
Mainstream, kaviareň, prezidentka, Matovič, Lipšic, OKS, všetci už dva roky najmenej vedú špeciálnu vojenskú operáciu proti Ficovi. Pália proti SMERu všetkým, čo majú a čím bližšie k predčasným voľbám, tým viac sú ich muničné sklady prázdne. Ak... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik