Uhrík predstavuje za Republiku víziu mediálnej politiky a kultúry
11 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"Musíme rozvíjať našu kultúru a tradície!" Vyhlasuje na webe hnutie-republika.sk predseda Republiky Milan Uhrík.
Hnutie REPUBLIKA  chce, podľa vlastných slov  "ako národná konzervatívna strana, aj cez oblasť kultúry a médií rozvíjať zdravé vlastenectvo a pozitívny vzťah občanov k Slovenskej republike. Kultúrnu a mediálnu politiku vníma ako službu ľudu a národu.

Text, zverejnený Hnutím Republika, preberá a uverejňuje redakcia HD celý bez redakčného zásahu.

Nič menej než láska k vlasti

"Nebojíme sa nazývať veci pravými menami a plne si uvedomujeme katastrofálnu úroveň veľkej časti súčasnej „kultúry“. Odmietame kultúrne a mediálne pretláčanie LGBT agendy a propagáciu drog, potratov a eutanázie. Nestotožňujeme sa s presadzovaním ideológie multikulturalizmu a materializmu ani s tzv. „modernými trendami“, ktoré dnes negatívne ovplyvňujú atmosféru v celej našej spoločnosti (bulvarizácia spoločenského života, vytváranie kultu neúcty voči autoritám a skutočným hodnotám). Namiesto toho chceme v spoločnosti pestovať lásku k vlasti, úctu k tradičným kresťanským hodnotám, rodine, slušnosti a pracovitosti.

Sme odhodlaní brániť naše národné hodnoty a tradície v kultúrno-ideologickom zápase s „progresivizmom“. V rámci ochrany nášho kultúrneho dedičstva plánujeme zvýšiť podporu pre ľudovú a regionálnu kultúru, zaviesť systémové financovanie na obnovu chátrajúceho pamiatkového fondu (hradov, zámkov a kultúrnych pamiatok), a taktiež zveľaďovať aj duchovné dedičstvo po našich predkoch (tradície, povesti, atď.). Nechceme však zostať žiť len v minulosti. Oveľa intenzívnejšie budeme podporovať aj nové kultúrno-umelecké talenty a fungovanie kultúrnych inštitúcií prispôsobíme štandardom 21. storočia, najmä v oblasti využívania moderných technológií."

Ochrana jazyka

"Pozornosť zameriame aj na ochranu štátneho a úradného jazyka Slovenskej republiky – slovenčiny, a to aj v styku s inštitúciami EÚ, ktoré sa snažia národné jazyky vytláčať. Prehĺbime väzby s našimi krajanmi v zahraničí a budeme rozvíjať slovenskú súdržnosť. V duchu nášho historického dedičstva vytvoríme Centrum slovanských kultúr.

V rámci novej mediálnej legislatívy štátu obmedzíme množstvo otravnej reklamy v televízii a zlepšíme ochranu detí pred nemravnosťou v médiách. Taktiež budeme presadzovať ochranu verejnosti pred mediálnymi manipuláciami a preveríme vplyv mimovládnych organizácií financovaných zo zahraničia na kultúrnu a mediálnu scénu. Hnutie REPUBLIKA plne rešpektuje dôležitosť práce nezávislých novinárov, ktorých úlohou je kontrolovať politikov a informovať občanov. Preto zrušíme názorovú cenzúru, zavedieme absolútnu slobodu slova a posilníme právo občanov na slobodný prístup k informáciám či už z masmédií, alebo tzv. alternatívnych médií.

Sme presvedčení, že naša vlasť má čo ponúknuť. Nielen materiálne, ale aj kultúrne a duchovne. Rozviňme náš tvorivý potenciál naplno! Pre viac kultúrnych zážitkov a lepší život na Slovensku." Píše Hnutie Republika na svojom webe hnutie-republika.sk

Remišovej nechápavý úsmev - tisíce na môj luxus? Veď nie je dizajnový!
Ministerka Remišová sa na palube vládneho špeciálu, odkúpeného od niektorého z arabských šejkov, usmieva. Má rada luxus. Očividne. Najmä ten, ktorý je za štátne peniaze. Teda, za štátne - za tie, ktoré jej zverili občania. Aj tí, ktorým nadáva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme