"Transparentá protikorupčná" moc - sme medzi najskorumpovanejšími v Únii
09 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Ak by vás niekto chcel presvedčiť, že web euractiv je webom opíc, dezolátov a hoaxerských konšpirátorov, povedze mu toto: Euractiv je celoeurópska spravodajská webová stránka špecializovaná na politiky EÚ, ktorú v roku 1999 založil francúzsky mediálny vydavateľ Christophe Leclercq. Nuž a tento web zverejnil desivé čísla o súčasnom, áno, súčasnom korupčnom Slovensku a jeho vrcholne netransparentných štátnych úradníkoch.

"Sprenevera, korupcia, nečisté obstarávania." Európski prokurátori majú podľa citovaného zdroja otvorené prípady v hodnote 14 miliárd eur. Väčšina z toho sú podvody na DPH. Na Slovensko pripadá osem prípadov na milión ľudí, čo je siedmy najvyšší pomer v úrade Európskej prokuratúry. Jeho "prokurátori pracujú na prípadoch podvodov a korupcie na európskych peniazoch, teda napríklad eurofondoch a DPH. To je tiež jeden z príjmov európskeho rozpočtu." píše euractiv.sk.

Ide o aktuálne kauzy

Európska prokuratúra už vyšetruje podvody, ktoré pripravili európskych daňových poplatníkov o 14 miliárd eur. 

"Na štatistike z výročnej správy za rok 2022 vidieť, že podvody na DPH predstavujú v celom úrade druhý najpočetnejší druh vyšetrovania. Slovensko eviduje z 45 aktívnych prípadoch iba dva na podvodoch z DPH, tie však predstavujú viac ako dve tretiny celkovej odhadovanej hodnoty."

Sucho konštatuje portál euractiv.sk

Za nedostatok personálu v nemocnici BASA?
Ak bude v nemocnici viac ako 90 dní nedostatok lekárov, sestier či pôrodných asistentiek, môže to dostať vedenie danej nemocnice až do väzenia. Ak by to spôsobilo smrť viacerých ľudí, mohlo by to znamenať dokonca až 15 rokov za mrežami, píše denník... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik