Budapešť kritizuje už aj Naďa. Je vraj neznalý a v omyle
09 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Po kritike na rusofóba Káčera, prichádza kritika z Maďarska aj na ministra obrany. Tvrdenie dočasne povereného ministra obrany SR Jaroslava Naďa o tom, že maďarské ozbrojené sily sa zúčastňujú na výcviku ukrajinských vojakov, je výsledkom neznalosti a omylu. Podľa servera 24.hu to povedal vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Naď v pondelok v Michalovciach na verejnom podujatí, ktoré zorganizovalo ministerstvo zahraničných vecí. Povedal, že aj v Maďarsku cvičia ukrajinských vojakov. „Aj Maďari pomáhajú. To, že o tom neviete, a že vám šíri nejaká propaganda, že oni nepomáhajú, to je jedna vec. Ale vedeli ste napríklad to, že cvičia ukrajinských vojakov na svojom území?“ povedal Naď podľa záznamu z podujatia zverejnenom na účte slovenského rezortu diplomacie na Facebooku.

Gulyás na tlačovej konferencii venovanej krokom vlády vo štvrtok na Naďove slová reagoval slovami: „neznalosť, omyl“.

Maďarský rezort obrany však v utorok reagoval vyhlásením. V ktorom uviedol, že v rámci najväčšej humanitárnej akcie v dejinách Maďarska pomáhajú tým, ktorí sa ocitli v ťažkostiach a ktorí potrebujú pomoc. „V tomto duchu sme pomáhali pri ošetrovaní ranených ukrajinských vojakov v nemocniciach. Maďarské ozbrojené sily takisto z humanitárnych dôvodov robia výcvik ukrajinských vojenských zdravotníkov,“ píše sa v dokumente ministerstva.(tasr)

Orbán hovorí, že má záujem na udržiavaní vzťahov s Ruskom
Orbán hovorí, že chce udržiavať vzťahy s Ruskom, ale nie je si istý, či to bude možné Obnovenie väzieb EÚ s Ruskom v budúcnosti je pochybné, Maďarsko má záujem udržať si ich čo najdlhšie, ale nie je isté, či sa to v budúcnosti podarí, povedal... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik