Šaľa hľadá na jarmok tradičných remeselníkov
07 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Šalianska radnica hľadá tradičných remeselníkov, ktorí by svoje umenie predviedli na pripravovanom mestskom jarmoku. Mestu sa už na špeciálny remeselnícky stánok podarilo získať aj grant v hodnote 3000 eur.

Organizátori Šalianskeho jarmoku by na ňom radi privítali kováča, sklára, drotára či hrnčiara.

Tradičné remeslá, FB/ludove remesla. org

"Tradičné remeslá sa na našom jarmoku vždy tešili veľkému záujmu. V súčasnosti hľadáme desiatich tradičných ľudových umelcov, ktorí chcú predvádzať svoje remeslo. Môže ísť o hrnčiara s kruhom, tkáča s krosnami, kováča alebo sklára, ktorí budú počas dvoch dní ukazovať návštevníkom jarmoku svoju prácu," uviedla Eliška Vargová z mestského úradu.

Tradičné remeslá, FB/ludove remesla. org

Ako doplnila, tradičný Šaliansky jarmok sa bude konať v dňoch 23. a 24. júna. Remeselníci, ktorí na ňom chcú predvádzať svoje tradičné umenie, sa na radnici môžu prihlásiť do 24. apríla.

Matovičov ťah Hegerom je hnusná volebná lesť
Lesť je predstierané konanie na oklamanie niekoho, úskok, použitie či zneužitie niekoho alebo niečoho na dosiahnutie vlastných cieľov, lesť je eufemizmus pre slovo podvod. Pozrite sa na tú "svätú trojku" na titulnej fotke - oni by sa rozchádzali... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik