VIDEO Problémy s plynom? Danko mal PRAVDU!
04 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Prišiel na psa mráz, mohol by si povedať Andrej Danko. Pred ani nie trištvrte rokom varoval pred tým, ako budú naše plynové spotrebiče reagovať na iný, ako ruský plyn. Satirická stránka Zomri sa na ňom vtedy dobre bavila.

Dnes sú poruchové spotrebiče realitou. Už ani na Dankovo opálenie sa admini Zomri pozerať nebudú, ako sľubovali. Väčší problém majú v Čechách, kde podľa reportáže od toho dáva ministerstvo obchodu ruky preč a problém hádže na distribútorov.

Dankovo júlové varovanie

„Každý z nás bude platiť o minimálne sto percent viac, ako doteraz. Potom sa prestanú smiať aj primitívi na Zomri, ktorí hlúpo zneužívajú otázky, kedy sa pýtame, čo budú robiť, keď nám budú odchádzať horáky, plynové kotle, ktoré sú nastavené na spotrebu ruského plynu. Každá fabrika bude musieť prerobiť svoju technológiu,“upozornil ešte v júli 2022 Andrej Danko.

Screenshot z videa | Andrej Danko

Taká Zomri odpoveď

„Andrej, no čo ti máme na to povedať. Odídu horáky aj s kotlom, tak sa budeme pozerať na to, že ako si krásne opálený a to nás zahreje na tele aj na duši. Skromne. Tvoje primitívne a nikdy nie iné Zomri,“ reagovali admini satirickej stránky.

Realita dneška severných Čiech

„Mnohí zákazníci si v ostatných mesiacoch sťažujú na výpadky plynových kotlov. Na mieste som zistil, že tá chyba spočíva v dodávke zemného plynu v zlej kvalite. To má za následok výpadky kotlov,“ hovorí servisný technik v reportáži CNN Prima News zo severných Čiech. Podľa Českého plynárenského zväzu za poruchami treba hľadať  nórsky plyn. Ten oproti tomu ruskému obsahuje vyššie množstvo sírovodíka, čo v medených potrubiach spúšťa chemickú reakciu, ktorá vytvára povlak. Ten sa môže odlupovať a tak sa dostane až do spotrebičov. Odborníci v reportáži vysvetľujú, že tak docháza k trvalému poškodeniu, ktoré užívateľa môže vyjsť na niekoľko tisíc korún. V lepšom prípade. V tom horšom môže prísť k výbuchu, či priotráveniu plynom. Úrady od toho dávajú ruky preč, ministerstvo dokonca radí, obrátiť sa na distribútora.

A čo na Slovensku?

"Klobúk dole pred touto televíziou. Naše na Slovensku by také asi niečo neodvysielali,"poznamenáva Andrej Danko na svojom Telegrame. Hoci sa mu smial aj Richard Sulík vtedy ešte minister hospodárstva, Danko zadosťučinenie z takejto pravdy rozhodne necíti...

https://cnn.iprima.cz/porady/hlavni-zpravy/poruchy-kvuli-norskemu-plynu

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik