Bekmatov: Novinári a ich KAVIARENSKÝ NARATÍV
04 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Špinavosť, ktorú dramaturgia zhodila na plecia Jančkárovej, sa obhájiť nedá! ALE...Predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov sa rozpísal na Facebooku. V príspevku poukázal na to, že za zhrubnutie atmosféry v spoločnosti sú zodpovední aj novinári. Reagoval tak na kauzu vyhrážok, ktoré boli adresované moderátorke RTVS Marte Jančkárovej.

Zástup Pavlikov Morozovov

Svoj príspevok začal pripomenutím toho, ako pred takmer dvomi rokmi adresoval otvorený list novinárke denníka SME Zuzane Kovačič Hanzelovej. „Bola vtedy rozčarovaná z agresivity časti spoločnosti. V skratke som ju vtedy upozornil na to, že sú to najmä novinári, ktorí tu roky pomaly, postupne vytesňovali z verejnej diskusie názory, ktoré nezapadali do ich kaviarenského naratívu,“ píše Bekmatov.

„Skupina ľudí, ktorá nadobúdala pocit, že ich názor nie je v médiách reprezentovaný vôbec sa postupne rozrástla na masu a svoju frustráciu si začala ventilovať hlučnosťou v uliciach a bojkotom mainstreamových médií,“ konštatoval politik.

„Toto, čo zažívame, pani Hanzelová, ma vôbec neteší. Ale sú to plody (aj) Vašej práce. Tak si bez ostychu naberte z tejto úrody a ochutnajte za plné priehrštie strachu, zúfalstva a nenávisti. Dobrú chuť,“ pripomenul Bekmatov svoje slová, ktoré kedysi Kovačič Hanzelovej napísal.

„Mimochodom, včera na to poukázala aj sociologička Zuzana Kusá z SAV pre RTVS. Dúfam, že ju dočasne poverený minister obrany nezačne častovať rôznymi pomenovaniami a že redaktori ju nezaradia na čiernu listinu osobností,“ píše Bekmatov ďalej vo svojom statuse.

Kovačič Hanzelová, Jaro Naď, foto: FB/Artur Bekmatov

Ďalej sa Bekmatov vyjadril priamo k vyhrážkam adresovaným Jančkárovej. Politika mrzí, že „táto „porcia“ sa dostala Jančkárovej a nie Hanzelovej, alebo niekomu podobného nastavenia.“„Sobotné dialógy počúvam pravidelne, a preto si myslím, že Jančkárová je jeden z posledných ľudí v slovenskej žurnalistike, ktorí sa ju snažia kultivovať a neprenášať do nej vlastné politické názory.

Je to rozdiel tried ak si porovnáte ju, alebo trebárs bývalého moderátora Karola Farkašovského na jednej strane a na strane druhej geometrickým radom sa rozrastajúci zástup novodobých Pavlikov Morozovov s mikrofónom v ruke – od spomínanej Kovačičovej Hanzelovej cez Rastislava Ilieva, Krescankovú Dibákovú až po top hulvátov Arpáda Soltésza či Petra Schutza,“ píše Bekmatov.

Ticho tolerovaná nenávisť

Podľa Bekmatova spravila Jančkárová chybu, že „špinavosť, ktorú spískala dramaturgia a zhodila ju na jej plecia, ona zhodila na plecia vrátnika.“ Bekmatov to síce čiastočne chápe, no takúto „špinavosť“ sa podľa neho obhájiť nedá. „A Smer by bol hlúpy, ak by sklopil uši a potichu akceptoval, že dramaturgia RTVS si z nich robí handru. Lenže text, ktorý prišiel Jančkárovej je grc. Je mi jedno kto sa komu vyhráža. Ak nevie argumentovať vecne a pod svojim menom, tak je pre mňa chudák,“ konštatuje Bekmatov.

Predseda Socialistov však zároveň upozorňuje, že takýto spôsob komunikácie nie je ničím výnimočným. „Spýtajte sa trebárs Jána Čarnogurského, Eda Chmelára, Fera Škvrndu a ďalších. Spýtajte sa odborárov, aké správy si nachádzajú a akým tlakom čelia,“ poznamenáva Bekmatov.

„Pravidelne podobné správičky dostávam aj ja,“ priznáva sa Bekmatov. „Chcú ma vysťahovať za Ural, vulgárne dehonestujú môj pôvod, moje politické presvedčenie, vypisujú ako si ma počkajú pred domom, vypisovali do práce mojim nadriadeným či mne, že vedia kde žijem a kam chodím na obed. Je toho veľmi veľa a okruh ľudí, ktorí čelia nenávistným prejavom sa stále rozširuje,“ píše predseda ľavicového hnutia.

Blaha k zadržanému seniorovi: Hamranova polícia má dvojaký meter! Na TOTO už ZABUDLI?
Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, prepustili na slobodu. Neobvinili ho. Polícia mu iba zadržala zbraň. Takmer 75-ročného seniora polícia zadržala vo štvrtok (2.3.) a nastal mediálny ošiaľ. Takže najväčšia bezpečnostná... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Podľa Bekmatova je nenávisť voči ľuďom vytláčaným z verejnej diskusie médiami ticho tolerovaná a politikmi nahlas podporovaná. „Lenže akcia vyvoláva reakciu, no tá je už zakaždým exemplárne potrestaná NAKou. V spoločnosti sa tak len posilňuje polarizácia a pocit vytláčania na okraj,“ konštatuje ďalej.

Práve kvôli stavu, v akom sa verejná diskusia nachádza, Bekmatov podľa svojich slov dbá na to, aby vystupoval slušne a s úctou aj voči „hulvátom“ ako je minister obrany Jaroslav Naď a „arogantným oponentom“ typu Rastislava Ilieva či Kovačič Hanzelovej. Týmto svojím prístupom chce politiku väčšmi kultivovať.

„To, akým štýlom komunikujeme s oponentami vypovedá najmä o nás, nie o nich. Ak nás Jaro Naď nazýva opicami, háveďou a dezolátmi, tak to nevypovedá nič o nás (aj keď on by si to želal). Ale o ňom to vypovedá, že je to arogantný, nevyrovnaný egocentrik, ktorému v detstve zrejme chýbalo pár otcovských zaúch,“ myslí si Bekmatov.

"Ak sa politici v parlamente nevedia vyjadrovať inak, len hrubo a vzájomným urážaním sa, je to ich vec a vec ich voličov. Majú, samozrejme, svoj diel zodpovednosti na vulgarizácii nálad v spoločnosti, a skĺznutie na ich úroveň k zlepšeniu nepovedie. Preto nechcem osloviť voliča, ktorého pozornosť si získate čo najšťavnatejším slovníkom. Takého prenechám tým, ktorí prichádzajú so slovníkom kočišov (ospravedlňujem sa kočišom) a očkovacími lotériami. Mňa zaujíma občan, ktorý s rozvahou počúva a hlavne samostatne rozmýšľa,“ uzatvára predseda hnutia Socialisti.sk.

Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS, prepustili na slobodu
Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, prepustili na slobodu. Polícia mu zadržala zbraň. Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Muža, ktorý má viac ako 70 rokov polícia zadržala vo štvrtok (2.3.). „Vyšetrovateľ PZ po zadržaní... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik