Blaha k zadržanému seniorovi: Hamranova polícia má dvojaký meter! Na TOTO už ZABUDLI?
03 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, prepustili na slobodu. Neobvinili ho. Polícia mu iba zadržala zbraň. Takmer 75-ročného seniora polícia zadržala vo štvrtok (2.3.) a nastal mediálny ošiaľ. Takže najväčšia bezpečnostná hrozba Slovenska je dôchodca? Pýta sa na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha.

Senior vo väzbe

Polícia vo štvrtok informovala, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie s názvom Francesco zadržala osobu R. P., ktorá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke RTVS.

K výhražným e-mailom a telefonátu redaktorke Marte Jančkárovej došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila postup tzv. prázdneho kresla.

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s vyhrážkami, ktoré mailom a telefonicky dostala moderátorka relácie Sobotné dialógy Jančkárova.

V piatok (3.3.) pustila polícia zadržaného muža na slobodu. „Vyšetrovateľ PZ po zadržaní podozrivej osoby túto vypočul v procesnom postavení zadržaného podozrivého a následne bez vznesenia obvinenia podozrivého prepustil zo zadržania. Podľa vedomostí Okresnej prokuratúry Bratislava I bola podozrivému políciou zaistená strelná zbraň v správnom konaní,“ uviedla krajská prokuratúra v Bratislave.

NAKA zadržala podozrivú osobu, ktorá sa vyhrážala novinárke RTVS
Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie s názvom Francesco zadržala osobu R. P., ktorá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke RTVS. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. K výhražným e-mailom a telefonátu redaktorke... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Blaha: Stotisíce Slovákov je nahnevaných, lebo médiá zlyhávajú

"Takže najväčšia bezpečnostná hrozba Slovenska, ktorá napísala nenávistný mail novinárke Jančkárovej, je 75-ročný dôchodca, ktorý zjavne nemôže ublížiť ani muche," skonštatoval na Telegrame Blaha.

Smerák hovorí, že to, čo senior spravil, je, samozrejme, neprijateľné, ale "hádam sa teraz nejdeme tváriť, že NAKA nemá iné problémy ako starčeka, ktorý je nahnevaný na cenzúru v RTVS. Stotisíce Slovákov je nahnevaných, lebo médiá zlyhávajú a šíria len provojnovú propagandu - zo všetkých budete robiť zločincov?"

Blaha pripomína, ako polícia riešila mladého slušnočloveka, ktorý rozbil auto Roberta Fica a napadol jeho šoféra. Priamo sa vyhrážal opozičnému lídrovi a vyzýval k jeho usmrteniu. 

"A nie, nezasadal kvôli nemu výbor, nebola to týždeň téma všetkých médií a Hamranova polícia ani len nezačala trestné stíhanie. Pánko dostal pokutku. Cítite ten rozdiel?"

Podľa opozičného poslanca kým na Slovensku nebude platiť elementárna spravodlivosť, v ľuďoch bude horieť hnev. "Príčinou je, že nás vojnoví štváči ako Naď či Čaputová ženú do vojny proti Rusku a médiá slúžia ich propagande," uzavrel Blaha.

Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS, prepustili na slobodu
Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, prepustili na slobodu. Polícia mu zadržala zbraň. Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Muža, ktorý má viac ako 70 rokov polícia zadržala vo štvrtok (2.3.). „Vyšetrovateľ PZ po zadržaní... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik