Farkašovský: Slovensko má zvoniť mierom (FOTO+VIDEO)
04 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Počujete to ohlušujúce ticho, čo sa rozlieha okolo potrebného mieru na Ukrajine? Všíma si ho aj politik a novinár Karol Farkašovský. „Má to byť opačne – Mier má čo najhlasnejšie zvoniť všade – na námestiach, na uliciach, v médiách, parlamentoch, kostoloch, medzi ľuďmi. Aj v hlavách ctených politikov,“ pripomína čitateľom na sociálnej sieti.

Farkašovský pripomína, že pojem mier symbolizoval život, prosperitu... zrazu je však hriechom, ktorý sa trestá nepekným nálepkovaním. Novinár tiež upozorňujeme, že my v mieri žijeme a potrebujeme uchovať. Preto nás aj on pozýva zúčastniť sa na finále slovenského pochodu za mier, nech dnes Bratislavou znie, že zbrane nám k mieru nepomôžu.

Ako v kráľovstve krivých zrkadiel

„Dnešná výbušná, hektická, povrchná a chaotická doba kriví zrkadlo. Slovo Mier – odjakživa symbolizuje pokoj, život, prosperitu, radosť, šťastie a blízkosť medzi ľuďmi. No zrazu sme sa - nie vlastnou vinou - ocitli v celoeurópskej davovej hystérii kde čo i len spomenúť Mier je prehrešok voči nejakej prapodivnej celospoločenskej oficiálnej línii. Je to prehrešok, ktorý sa trestá prinajmenšom nálepkou „kremeľský troll“,“registruje Farkašovský zvláštny jav.

Karol Farkašovský. Reprofoto FB (@Slovenská národná strana)

Mier nemožno poraziť

„Mier sa nám dnes úporne snažia zvalcovať zbrane, nezmyselné politické apely a prázdne reči o boji za demokraciu, za Európu, za nás ...My žijeme v mieri a my si dokážeme brániť demokraciu, Európu i samých seba, nechceme od nikoho aby to robil za nás. Mier možno odďaľovať, zastrašovať, znevažovať – ale nemožno ho poraziť,“upozorňuje Farkašovský.

Ticho v médiách

„Čo sa týka médií hlavného prúdu, neprekvapuje ma, že o mierových pochodoch mlčia, prípadne dehonestujú myšlienku a celú snahu prostredníctvom nastrčených provokatérov. Samozrejme ma to hnevá, pretože stále majú obrovskú moc a ničia naše životy. Je len na nás, či ich budeme sledovať, alebo si dáme námahu a k informáciám sa dostaneme iným spôsobom. Aj túto záležitosť vnímam pozitívne, pretože nás nútia medzi sebou komunikovať a stretávať sa, pátrať po pravde,“ hovorí pre Hlavný denník Katarína Boková, ktorá pochod matiek za mier zvolila symbolicky práve na tento termín – 3. marec je totiž Svetovým dňom modlitieb žien. A žiadna matka, stará matka či sestra nechce vo vojne prísť o členov rodiny.

Katarína Boková (Matky za mier): Sme mierumilovný národ, do konfliktov nás tlačia vojnoví štváči
Katarína Boková, iniciátorka pochodu Matky za mier, ktorý sa má uskutočniť v Bratislave 3. marca, v rozhovore pre Hlavný denník hovorí o zmysle plánovanej akcie, ako aj o svojich dojmoch z pochodu za mier v Martine, z mediálneho pokrytia pochodov... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Ladislav Kováčik

&set=a.273654636000123

Slováci v uliciach

Už mesiac sa Slovenskom od východu na západ konajú pochody za mier. Sú apolitické, organizujú ich ľudia priamo z regiónov, ktorí nesúhlasia s oficiálnou vládnou politikov dodávky zbraní a techniky Ukrajine.

„Zbrane podporujú vojnu, nesúhlasíme s prechodom vojenskej techniky cez naše územie, nesúhlasíme a ostro sa ohradzujeme proti agresívnym vyhláseniam našej vlády, MY chceme mier a vojenskú neutralitu! My odmietame zaťahovanie Slovenska do vojnového konfliktu! MY ĽUDIA hovoríme stačí, zastavte to!”, uvádza sa vo výzve Slovenského pochodu za mier.

V Bratislave sa chystá mierové zhromaždenie pred Prezidentským palácom! DNES!
V Bratislave sa chystá mierové zhromaždenie pred Prezidentským palácom. O 17.00 hod sa zúčastnený dav má vydať aj na pochod k americkej (pravdepodobne aj ruskej a ukrajinskej) ambasáde. K iniciatíve sa pridáva aj skupina "Matky za mier". Do... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Zdroj: @reprofoto Matky za mier

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik