V Bratislave sa chystá mierové zhromaždenie pred Prezidentským palácom! DNES!
03 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

V Bratislave sa chystá mierové zhromaždenie pred Prezidentským palácom. O 17.00 hod sa zúčastnený dav má vydať aj na pochod k americkej (pravdepodobne aj ruskej a ukrajinskej) ambasáde. K iniciatíve sa pridáva aj skupina "Matky za mier". Do Bratislavy chcú priniesť posolstvo, ktoré spája mamy naprieč celým svetom.

„Žiadna mama si nepraje aby život jej dieťaťa vyhasol a už vôbec nie v nezmyslenej vojne, ktorú vedú politici,” uvádza organizátorka iniciatívy Matky za mier, K. Boková.

„Rozhoduje o nás pár ľudí, ktorým nejde o ľudí ani o našu vlasť. Ich rozhodnutia nie sú našimi rozhodnutiami. Ich názory nie sú našimi názormi. Ich túžba po vojne nie je našou! MY CHCEME MIER!”, uvádza sa vo výzve občanov- Ľudia ľuďom, spolu za mier.

„Zbrane podporujú vojnu, nesúhlasíme s prechodom vojenskej techniky cez naše územie, nesúhlasíme a ostro sa ohradzujeme proti agresívnym vyhláseniam našej vlády, MY chceme mier a vojenskú neutralitu! My odmietame zaťahovanie Slovenska do vojnového konfliktu! MY ĽUDIA hovoríme stačí, zastavte to!”, uvádza sa v závere výzvy.