VIDEO Doktor Bukovský hovorí o strachu ako o droge
04 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Známy lekár Igor Bukovský od začiatku varoval pred neblahými následkami, aké môže mať nosenie rúšok, dokonca respirátorov na zdravie človeka. Ako „dezinformátorovi“ mu dokonca aj sociálna sieť YouTube zrušila kanál, kde informoval o nelogickosti proticovidových opatrení.

Bukovský sa odvoláva na Cochrane library a jej vedecké analýzy, ktoré hovoria o neúčinnosti nosenia rúšok, či dokonca respirátorov. To, že niektorí ešte aj dnes chodia po uliciach s respirátormi má na svedomí strach. Lekár prichádza s teóriou, že ide o závislosť na strachu a víťazstve na ňom, čo dokladá aj niekoľkými príkladmi. Vie však aj, ako s tým zabojovať.

Odkiaľ Bukovský čerpá

Cochrane Library je inštitúcia, ktorej výstupy sú považované za zlatý štandard vo svete výskumu a klinickej medicíny a MUDr. Bukovský z nej čerpal informácie veľakrát.

„Analýza z ich dát, ktorú poskytol John Joanidis, významný lekár a štatistik, hovorí o tom, že z ich dát vyplynulo, že zhruba iba 5 percent všetkých poskytovaných medicínskych a fyzioterapeutických a iných diagnostických a liečebných postupov je založených na najprísnejších vedeckých kritériách,“ hovorí Bukovský, pričom nevyvracia, že 95 percent postupov škodí, ale ak chceme najvyššie vedecké kritériá, tak Cochrane Library ich má.

VIDEO: Dr. Bukovský nesúhlasí s tzv. „pandemickou amnestiou“
MUDr. Igor Bukovský bol od začiatku jedným z tých, ktorí propagovali užívanie vitamínu D a varovali pred nosením rúšok, či respirátorov. Štúdie z renomovanej inštitúcie jemu a tým, ktorí oponovali „ideovým vodcom“, po čase dávajú za... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Nosme ich tam, kde je to potrebné

„Tým sa ale nechce povedať, že rúško v nijakej situácii nemá zmysel. Ale to, aby sa to uplatňovalo na takej masovej úrovni, ako sme tomu boli vystavení, nezmyselne, v lese majte rúško, majte respirátor...,“rozhorčuje sa Bukovský s tým, že aj na neho v lese ľudia s respirátorom veľmi škaredo pozerali za to, že nemal ani len rúško.

Závislosť na strachu

„Všímam si, že v našom svete je ešte príliš veľa ľudí, ktorí nosia dokonca respirátory a podnetom je, že si uvedomujem, že títo ľudia podľahli návykovému strachu,“hovorí Bukovský s tým, že sú to najmä mladí ľudia – prevažujú ľudia medzi vekom 20-30 rokov. Zdôrazňuje však, že nie je dôvod hnevať sa na nich, či byť voči nim agresívni. Títo ľudia pre neho nie sú zdrojom hnevu, len si uvedomuje, že strach a pocit ohrozenia, je droga.

Covid ako bungee-jumping

„Preto to bolo také mocné. Nielenže nás to donútilo robiť veci, ktoré by sme normálne neurobili, ale strach je princíp, na ktorom je postavený bungee-jumping, alebo akékoľvek extrémne športy. O tom prežitom ohrození už dopredu vieme, že nás nezabije,“ vysvetľuje Bukovský. Uvádza tiež príklad ohňostroja, ktorý prináša pocit pýchy z ovládnutia nebezpečného živlu – ohňa, ale človek našiel silu, ako ho ovládnuť, dokonca z neho urobiť niečo také fantastické.

Prezidentka akceptovala žiadosť Lengvarského. Ten hovorí o politickej korupcii!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová akceptovala žiadosť dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) o odchod z čela rezortu. Uviedol to po ich spoločnom rokovaní. Nebude podľa vlastných slov pracovať pod tlakom v... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Za všetkým hľadaj... chémiu

„Strach a ohrozenie života, o ktorých vieme, že väčšinou skončia dobre, vyvoláva obrovské salvy chemických látok, ako adrenalín a dopamín, ktoré vytvárajú závislosť na týchto zážitkoch,“objasňuje Bukovský a dodáva, že práve preto ľudia, ktorí začnú jesť zo zvedavosti len obyčajné maďarské feferónky, skončia pri najpálivejších odrodách mexických papričiek jalapeňo (čítaj chalapeňo, pozn. red.)

Kde je dôkaz?

„Tá závislosť na tom strachu a riziku je silná a stupňuje sa. Aj to je dôkaz, že je to závislosť. Takáto závislosť na strachu je ukájaná neustálym nosením napríklad respirátora do situácií, kde to nemalo zmysel ani v časoch najväčšej epidémie, alebo najväčšej frekvencie a intenzity šírenia sa vírusu,“myslí si Bukovský.

Ako k nim teda pristupovať

„Treba sa na nich pozerať skôr, ako na ľudí, ktorým môžeme skúsiť pomôcť niečo pochopiť,“ radí lekár a duplikuje, že agresia, či hnev tu nemajú miesto. Ak to totiž budeme chápať takto, môžeme predísť ďalším problémom.

Slovensko darovalo Kazachstanu viac ako pol milióna vakcín proti COVID-19
Slovensko darovalo Kazachstanu viac ako pol milióna vakcín proti ochoreniu COVID-19 od konzorcia Pfizer/BioNTech. Ich celková hodnota je vyše 9,7 milióna eur. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Osloboďte sa

„Vedzte, že tohto strachu sa dá zbaviť. Nielenže to je neefektívne a nepotrebné, ale že je to vlastne aj prejav toho, že ste v istých veciach podľahli nejakej závislosti a že by bolo možné sa od toho oslobodiť a ako slobodný človek sa nadýchnuť. Je to veľmi povznášajúci pocit,“uzatvára Bukovský radou tým, ktorí sa aj v tomto čase nevedia vzdať respirátorov.

https://akv-tv.com/watch/strach-vytvara-zavislost-ktora-vyzaduje-este-vacsi-strach?fbclid=IwAR2UqQDi8T8QMHijB0J6CVXNG6prdqrYiFZSktJDT8jTwohuIY5EyqEUkak

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik