Draxler: Lengvarský na odchode, Rázsochy v obrovskom prú**ri
02 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Najhorším ministrom zdravotníctva v našej histórii bol jednoznačne Krajči. V tomto mal Lengvarský "ľahkú" pozíciu, mohol zasvietiť! Takto reagoval bývalý minister školstva Juraj Draxler na rozhodnutie povereného ministra zdravotníctva. Ten v stredu vyhlásil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Dnes (vo štvrtok 2.3.) podá Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) do rúk prezidentky Zuzany Čaputovej žiadosť o ukončenie poverenia viesť Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Vyhlásil to po stredajšom rokovaní vlády.

"Rád by som oznámil, že vzhľadom na situáciu, ktorá je v poslednom čase, a niektoré pochybnosti o výkone mojej práce, som oznámil pred chvíľou premiérovi, že som pripravený podať žiadosť o ukončenie môjho poverenia," skonštatoval.

Mieri do Penty?

"Lengvarský je na odchode. Projekt bratislavskej fakultnej nemocnice je v obrovskom prú**ri," ohodnotil situáciu Juraj Draxler na sociálnej sieti.

Podľa Draxlera najhorším ministrom zdravotníctva v našej histórii bol Krajčí a Lengvarský mal "ľahkú" pozíciu, mohol zasvietiť. "A v prvé dni nebudil najhorší dojem. Bohužiaľ, časom začalo byť jasné, že rezort nijako šikovne neukočíruje, navyše takmer od začiatku dával najavo, že by mu neprekážala nejaká kariéra mimo štátu. Aj podľa časti kuloárnych informácií teraz mieri do Penty," prekvapuje politik.

Heger ZNOVA PREMIÉROM?
To je väčšou motiváciou pre ľudí ísť voliť, ako rozdávanie 500 eur za hlas! Skonštatoval to na sociálnej sieti opozičný poslanec a predseda strany Život NS Tomáš Taraba v reakcii na ambície v nadchádzajúcich predčasných voľbách dočasne povereného... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Od prepadáku súčasnej poverenej vlády dáva ruky preč

Draxler tvrdí, že odchod Lengvarského je úplne absurdný, odchádza totiž v čase, keď by normálne každý minister držal kormidlo tak pevne, ako sa len dá. Práve sa má totiž spustiť projekt novej bratislavskej nemocnice. A projekt je v obrovských problémoch.

"Dva roky dozadu som ja osobne silno kričal, že ak sa na tomto projekte, ktorý má byť postavený z bruselských peňazí, nezačne čo najskôr intenzívne pracovať, môže to celé skončiť veľmi zle. Rok a pol dozadu som už naozaj silno bil na poplach. Dnes sa už v zákulisí uznáva, že to celé naozaj dopadne veľmi zle, a tak ľudia od projektu dávajú postupne radšej ruky preč. Vrátane, teraz, samotného ministra, ktorý vyjadril želanie, aby ho prezidentka pustila z funkcie," hovorí Draxler.

Juraj Draxler / Facebook (Nové Slovensko) | Juraj Draxler

Naďov apetít

A exminister ďalej prekvapuje: "Mimochodom, jeho funkciu sa chystá prevziať Jaroslav Naď (zoberie si to k obrane). Tomu síce pred dvoma rokmi ušla premiérska pozícia, bol medzi ľudom dokonca aj na pomery OĽaNO príliš neobľúbený, ale apetít na postupnú veľkú kariéru v našej politike rozhodne má a ak mu prezidentka zdravotníctvo dá, bude ho pred voľbami viac vidieť. Aj bude môcť nakupovať už za dva rezorty, možno aj zdravotníctvo potrebuje nejaké vrtuľníky."

Draxler upozorňuje, že situácia je veľmi vážna. "Zdravotníctvo je lakmusovým papierikom toho, ako efektívne sa krajina dokáže organizovať. Niekoľko pohľadov na naše nemocnice stačí, aby človek videl ako politikom, ale aj mnohým občanom, veľmi "záleží" na Slovensku."

FOTO TASR - Dano Veselský | Stavenisko nemocnice Rázsochy takto vyzeralo 22. januára 2020,

Najbizarnejšia črta politiky na Slovensku

"Ak by som bol mimozemšťanom, alebo Írom alebo Švédom, tak by som to nijako nedokázal pochopiť: ako je možné, že ľuďom neprekáža dokonca ani to, ak im vládni predstavitelia nevedia zabezpečiť slušne fungujúce nemocnice?" Pýta sa exminister.

A upozorňuje, že čo viac sa v živote môže doslova bolestne prejaviť, ako to, že možno budeme musieť ležať v malej preplnenej nemocničnej izbe, v nemocnici bez sestričiek, kde možno v chaotickom systéme skôr uškodia ako pomôžu, a medzitým žena bude rodiť v nedôstojných podmienkach, možno na chodbe?

"Nezúčastnený pozorovateľ by si myslel, že niekto, kto je za to zodpovedný, si po čase už v politike ani neškrtne. Ale zjavne to nie je problém, stačí dať dostatočne emotívne videá a už je znovu "náš"," uzavrel Draxler.

Peter Pellegrini: Chaos tejto vlády svedčí o totálnej neschopnosti!
Chaos, ktorý dnes predvádza vláda vo vzťahu k vojenskej pomoci na Ukrajinu len potvrdzuje jej totálnu neschopnosť. Vláda, ktorá prišla o dôveru v parlamente, už nemôže rozhodovať o tak zásadných otázkach, ako je napríklad darovanie stíhacieho... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik