AKTUÁLNE! Ukrajinská diverzná skupina prenikla do Ruska a vzala zajatcov
02 | 03 | 2023 I Tibor Malý

V dedine Lyubechane v Brjanskej oblasti bolo niekoľko ľudí zajatých ako rukojemníkov v obchode

 Brjanskej oblasti bolo zajatých niekoľko miestnych obyvateľov, uviedol hovorca pohotovostných služieb pre RIA Novosti. "Predbežne bolo niekoľko ľudí zajatých v obchode v dedine Lyubechan," uviedol zdroj.

Centrum pre styk s verejnosťou FSB potvrdilo, že v Klimovskom okrese Brjanskej oblasti sa „prijímajú opatrenia na zničenie ozbrojených ukrajinských nacionalistov, ktorí narušili štátnu hranicu“. Operáciu vykonávajú spoločne so silami ministerstva obrany.

Guvernér regiónu Oleksandr Bogomaz dnes skôr povedal, že do dediny Lubechane prenikli ukrajinskí sabotéri . Strieľali na auto, pričom zabili miestneho obyvateľa a zranili dieťa. Okrem toho v obci Sushany, ktorá sa tiež nachádza v okrese Klimovsky, zachvátil požiar obytný dom od granátu zhodeného z ukrajinského bezpilotného lietadla.

3. februára úrady Brjanskej oblasti predĺžili žltý stupeň teroristického nebezpečenstva až do odvolania. Znamená to vylepšený spôsob fungovania špeciálnych služieb, občanom sa odporúča, aby boli ostražití a pomáhali bezpečnostným silám.

Prebiehajú opatrenia

Bezpečnostné sily vykonávajú opatrenia na zničenie ozbrojených ukrajinských nacionalistov, ktorí vstúpili na územie Brjanskej oblasti, uvádza sa v správe CSO FSB Ruskej federácie.

"V pohraničnom Klimovskom okrese Brjanskej oblasti FSB Ruska a pridružené sily Ministerstva obrany Ruskej federácie prijímajú opatrenia na zničenie ozbrojených ukrajinských nacionalistov, ktorí narušili štátnu hranicu," píše sa v správe.

Zelenského nočná mora
Express: Zelenskyj je vydesený z hroziaceho Putinovho strategického víťazstva. Prezident Volodymyr Zelenskyj sa obáva, že zoskupenie ukrajinských ozbrojených síl v Arťomovsku (Bachmut) padne pod náporom ruskej armády, píše Michael Knowles,... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme