Milan Uhrík je pripravený vzdať sa mandátu europoslanca IBA v jednom prípade!
24 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Europoslanec a predseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík chce v predčasných parlamentných voľbách kandidovať za poslanca. "Ak ma zvolia, vzdám sa mandátu europoslanca a nastúpim do Národnej rady (NR) SR," vyhlásil v TASR TV.

Hnutie Republika podľa neho pôjde do volieb samostatne. V záujme spájania národne orientovaných síl nevylučuje, že miesta na ich kandidátnej listine získajú aj ľudia mimo strany.

Uhrík si uvedomuje výhrady niektorých parlamentných subjektov k možnosti povolebnej spolupráce s Republikou. "Beriem tie reči s rezervou, po voľbách sa to môže veľmi rýchlo zmeniť," reagoval. Spoluprácu vylučuje iba s liberálmi a progresívcami.

Nezávislí poslanci, ktorí sa hlásia k hnutiu Republika, podporujú presunutie volieb na skorší, júnový termín. Skorší termín volieb podľa Uhríka v parlamente stále má šancu. "Každý normálny človek vidí, že tento marazmus sa nedá ťahať donekonečna. Všetko však bude závisieť od hlasov strany SaS. Opozícia jednoznačne hovorí, že chce voľby v júni a SaS špekuluje," povedal.

Avizoval, že strana pripravuje volebný monitoring. Členovia hnutia plánujú realizovať paralelné sčítavanie hlasov zo všetkých okrskových volebných komisií. Zároveň chcú na najbližšiu schôdzu parlamentu predložiť novelu zákona, na základe ktorej by sa zápisnice z okrskových a okresných volebných komisií povinne zverejňovali na internetových stránkach obecných úradov. Dodal, že transparentnosť volebného procesu by mala byť v záujme všetkých parlamentných strán.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik