Koho treba ešte zlákať do vojny?
25 | 02 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj chce samit Latinskej Ameriky a Ukrajiny. "Išiel by som na toto stretnutie osobne".

Prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že by veľmi rád usporiadal samit medzi Ukrajinou a krajinami Latinskej Ameriky. Je pripravený tam fyzicky ísť, aby dodal Ukrajine „mierový vzorec“.

Ťažko ale predsa...

Ako píše Ukrajinská Pravda,   prezident na tlačovej konferencii 24. februára  vyhlásil: "Latinská Amerika je veľmi dôležitá. Naozaj by som chcel usporiadať konferenciu, stretnutie, summit krajín Latinskej Ameriky a Ukrajiny.  Viete, aké ťažké je pre mňa opustiť krajinu, ale išiel by som špeciálne pre toto stretnutie.  Vedel by som to povedať im, ich médiám, ich spoločnosti. 

Čo bude s Ukrajinou po vojne? Na Západe VLÁDNE CHAOS
Obrovský chaos! Prekvapivý postoj Spojeného kráľovstva k odvážnej, no vágnej bezpečnostnej „charte“ pre Ukrajinu zdôraznil rozpory a zmätok, ktoré v tejto otázke dominujú, píše POLITICO. Západní spojenci chcú ochrániť Ukrajinu pred ďalšou ruskou... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Skromnosť nadovšetko

Koruna mi nespadne,  nemám ju. Som pripravený ísť na stretnutie. Naši diplomati pôjdu na stretnutie. Sme pripravení "makať" bez prestávky. Povedzte nám, kde nájsť  viac hodín a urobíme to.  Takto bolo treba fungovať 30 rokov. Nikto nečakal, že Rusko bude mať takú túžbu nás úplne zničiť.“ 

Noví priatelia?

Zelenskyj je presvedčený, že Ukrajina už mnoho rokov nespolupracuje dobre s krajinami Afriky a Latinskej Ameriky, ale teraz potrebuje úplnú podporu sveta. Podľa neho, pred vojnou neexistovala silná partnerská päsť a teraz tá päsť nie je úplne sformovaná – chýba africký kontinent a Latinská Amerika.

Mierotvorci

Zelenskyj dodal, že on a jeho tím pracujú na tom, aby sa Latinská Amerika, africké krajiny, India a Čína pripojili k "mierovému vzorcu": "Čím viac krajín zapojíme, tým väčšia bude naša podpora." Spomenul najmä to, že aj po totálnej invázii trvalo dlho, kým niektoré krajiny zmenili svoj neutrálny status: „Pracovali sme na tom a ozbrojené sily na tom pracovali, pretože víťazstvá na bojisku dávajú dôveru. Nikto nemá rád "porazených", akokoľvek strašidelne to znie, ale je to tak. Každý chce byť víťazom." 

 

Švédska rozviedka varuje: Ruská hrozba je na najvyššej úrovni od STUDENEJ VOJNY!
Švédska vojenská spravodajská a bezpečnostná služba (MUST) varovala, že možný konflikt s Ruskom je na najvyššej úrovni od studenej vojny, informuje Breitbart. Hallin: Hrozba zo strany Ruska je hmatateľná Generálmajorka Lena Hallin, šéfka MUST, sa... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

GLOBÁLNY JUH DRŽÍ S RUSKOM! Zelenskyj to chce asi zmeniť

Národy Latinskej Ameriky a Afriky vytvorili vo štvrtok počas hlasovania na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov podporu proti odsúdeniu Ruska na výročie jeho „špeciálnej operácie“ proti Ukrajine.

Hlasovanie bolo dôkazom rastúceho ruského vplyvu v krajinách Afriky a Latinskej Ameriky, poháňaného obchodnými dohodami, geopolitickou podporou a vojenskou pomocou.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme