Švédska rozviedka varuje: Ruská hrozba je na najvyššej úrovni od STUDENEJ VOJNY!
24 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Švédska vojenská spravodajská a bezpečnostná služba (MUST) varovala, že možný konflikt s Ruskom je na najvyššej úrovni od studenej vojny, informuje Breitbart.

Hallin: Hrozba zo strany Ruska je hmatateľná

Generálmajorka Lena Hallin, šéfka MUST, sa tento týždeň vyjadrila k tejto téme a uviedla, že situácia ohľadom možného konfliktu s Ruskom je najvážnejšia za posledné desaťročia. „MUST verí, že bezpečnostná situácia je najvážnejšia od začiatku 80. rokov,“ povedala generálmajorka na tlačovej konferencii tento týždeň, uvádza švédska televízia SVT .

Hallin poznamenala, že nedávny prah Ruska pre použitie vojenskej sily je nízky, ale dodala, že žiadosť Švédska o vstup do vojenskej aliancie NATO spolu s bezpečnostnými zárukami poskytnutými počas žiadosti urobila Švédsko bezpečnejším.

„Vojenská hrozba zo strany Ruska je zrejmá. Zároveň sú v súčasnosti v našom bezprostrednom okolí obmedzené možnosti Ruska,“ povedala Hallin a dodala: „Veríme, že Rusko posilní vojenskú prítomnosť v našej bezprostrednej oblasti, keď to bude považovať za možné."

Pápež František žiada ukončiť vojnu na Ukrajine! Naď by ho nazval mierový štváč
Pápež František na Popolcovú stredu, keď sa blíži prvé výročie ruskej invázie, vyzval na prímerie vo vojne na Ukrajine, informuje Breitbart. Zároveň sa pýta, či sa urobilo všetko pre zastavenie vojny. Apeluje na kompetentných, aby ukončili túto... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Prekážky pri vstupe do NATO

Zatiaľ čo Švédsko spolu s Fínskom požiadalo o vstup do NATO, krajina na svojej ceste k členstvu čelila niekoľkým prekážkam.

Väčšina problémov týkajúcich sa najmä Švédska pochádza od tureckej vlády na čele s prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom, ktorá minulý rok obvinila Švédsko z ukrývania a podpory teroristov a vyzvala krajinu, aby deportovala tých, o ktorých Turecko tvrdí, že sa podieľali na teroristických aktivitách.

Nedávno prepuklo napätie medzi Švédskom a Tureckom kvôli demonštrácii dánskeho protiislamského aktivistu Rasmusa Peludana, pri ktorej spálil kópiu Koránu pred tureckým veľvyslanectvom v Štokholme, čo vyvolalo hnev tureckej vlády a väčšiny islamský svet.

Prezident Erdogan neskôr túto záležitosť komentoval slovami : „Pokiaľ dovolíte, aby bola moja svätá kniha, Korán, spálená a roztrhaná, nepovieme áno vášmu vstupu do NATO. Náš pohľad na Fínsko je pozitívny, ale na Švédsko nie."

Tento týždeň Turecko oznámilo, že sa znovu zapojí do rozhovorov NATO so Švédskom, zatiaľ čo Švédsko formálne nezakázalo pálenie Koránu. Štokholmská polícia ale vyhlásila, že v budúcnosti nebude udeľovať povolenie na pálenie Koránu.

Viktor zasa štrajkuje!
Orbán pohrozil zablokovaním predĺženia sankcií EÚ proti Rusku. Maďarský premiér Viktor Orbán pohrozil vetovaním predĺženia protiruských sankcií EÚ, ktoré sa musia obnovovať každých šesť mesiacov. Žiada vyškrtnutie štyroch ľudí zo zoznamu. Je... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik