Hľadajú sa zbrane!
24 | 02 | 2023 I Milan Laca

Médiá sa dozvedeli o tajnej britskej skupine, ktorá nakupuje muníciu pre Kyjev.

Británia vytvorila tajnú pracovnú skupinu na nákup munície pre Ukrajinu.

Potichúčky...
Britské ministerstvo obrany zriadilo tajnú skupinu, ktorej cieľom je získať sovietsku muníciu pre Ukrajinu, píšu The New York Times, s odvolaním sa na informované zdroje.
Maďari zbrane nepošlú
Szijjártó: Maďarsko nepošle zbrane na Ukrajinu, aj keď budú Ukrajinou uznané národnostné menšiny Maďarsko je pripravené súhlasiť s uskutočnením ministerského stretnutia komisie Ukrajina- NATO, ak Kyjev vráti práva maďarskej národnostnej menšine v... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Tibor Malý
Hľadajú po svete
"Tajná pracovná skupina, zriadená britským ministerstvom obrany, sa zameriava na získavanie munície sovietskeho typu," uvádza sa v článku. Táto skupina „vyzbrojuje Ukrajinu“. Podľa denníka, od začiatku ruskej "špeciálnej operácie" na Ukrajine, začali štátne ukrajinské spoločnosti žiadať od sprostredkovateľov v USA a v ďalších krajinách tanky, vrtuľníky, lietadlá a mínomety. Británia aj USA financovali obchody so zbraňami, zahŕňajúce tretie krajiny a sprostredkovateľov. Americkí makléri hľadajú zásoby pre Ukrajinu v továrňach v Bosne a Hercegovine, Srbsku, či Rumunsku, píše denník.
Aj v Ázii
Podľa novín, sa Británia v júni 2022 dohodla so štátnou pakistanskou spoločnosťou Pakistan Ordnance Factories na nákupe 40 tisíc delostreleckých granátov. Podľa podmienok dohody mali byť peniaze za náboje prevedené na rumunského sprostredkovateľa a zbrane mali byť dodané z Pakistanu do Británie, bez zmienky o Ukrajine. Obchod však padol pre zlyhanie pakistanského dodávateľa munície.
Aj naši susedia ponúkajú
Vlani v júni ponúkol  český obchodník so zbraňami Ukrajine muníciu sovietskeho typu v hodnote asi 185 miliónov dolárov. Vyplýva to z dokumentov, ktoré denník získal. Luxembursko zase dodáva do Kyjeva zbrane českej výroby. V Bulharsku sa znova otvárajú továrne na muníciu. Podľa novín  sa tam zástupcovia americkej ambasády zúčastnili na slávnostnom otvorení jednej z výrobných liniek.
Plánuje Ukrajina inváziu pod falošnou vlajkou?
Rusko obviňuje Ukrajinu z plánovania invázie do Podnesterska v Moldavsku. Moldavsko to odmieta, píše Guardian. Zámienka na inváziu? Ruské ministerstvo obrany obvinilo vo štvrtok Ukrajinu z plánovania invázie do moldavského odštiepeneckého regiónu... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik