Čaputová odcestovala do Varšavy na stretnutie s prezidentmi B9 a USA
22 | 02 | 2023 I Tibor Malý

Zuzana Čaputová v stredu odcestovala do Varšavy na stretnutie s lídrami krajín tzv. Bukureštskej deviatky (B9) a americkým prezidentom Joeom Bidenom. "Predmetom našich diskusií bude úvaha o tom, akým spôsobom posilniť bezpečnosť východného krídla, to znamená, ako posilniť bezpečnosť aj SR, určite budeme hovoriť o výdavkoch na obranu, o podpore Ukrajiny," načrtla Čaputová pred odletom.

Stretnutie s prezidentmi krajín na východnej hranici Severoatlantickej aliancie a USA sa koná symbolicky v čase prvého výročia vypuknutia vojny na Ukrajine. Zároveň sa odohrá krátko po návšteve Bidena na Ukrajine. Čaputová vníma stredajšiu diskusiu ako jednu zo série, ktoré predchádzajú príprave na júlový samit NATO vo Vilniuse. V júni organizuje stretnutie B9 v Bratislave. Poznamenala, že ide o štandardný míting mesiac pred veľkým samitom.

Ako pripomenula prezidentka, s lídrami B9 sa stretli vo Varšave v podobnom čase aj pred rokom, dva dni po začiatku vojny. "Bol to silný moment šoku z vypuknutia vojny, ale aj uvedomenia jednoty, ale aj odhodlania pomáhať Ukrajine," skonštatovala.

Znásilnené Slovensko, tvrdí prezidentkina odborná liaheň
Slovensko nezvládlo splniť ani jedno z odporúčaní Európskej komisie (EK) v oblasti právneho štátu. Podľa hodnotenia Via Iuris čelí Slovensko viacerým závažným problémom v oblasti právneho štátu. Najzávažnejšími sú netransparentná aplikácia... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme