Káčerova reakcia na kritiku: Matovič je NIKTO a KTO je Gyimesi netuším
09 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Káčer reagoval, avšak o diplomatickom slovníku sa tu nedá ani náznakom hovoriť.

Káčer v utorkovej (7. 2.) relácii TV Markíza Na telo plus pripustil, že pokiaľ by sa Rusku podarilo zabrať Ukrajinu, čelili by sme hrozbe nároku na naše územie od Maďarska. "Keby bol býval Vladimir Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ," odpovedal na otázku, či v najbližších rokoch hrozí, že sa Maďarsko dopracuje k územným nárokom na Slovensko. Možnosť maďarských nárokov je podľa Káčera témou.

Gyimesi včera označil Káčera za „triezveho Slotu“, povedal, že jeho výroky o možnom nároku na časť územia SR, jeho aj ostatných občanov SR s maďarskou národnosťou urazili. Podľa neho Káčer prekročil všetky čiary.

Gyimesi a Matovič vyzývajú Káčera: Má sa ospravedlniť!
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Matovič si myslí, že ak by... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Kačer ako egocentrista

Káčer napriek svojej ležérnosti sa predsa len rozhodol reagovať, ako to sám nazval, "na včerajší standup obľúbenej dvojice parlamentných zabávačov.“ Jeho prvé slová len potvrdzujú sebestrednosť a bohorovnosť autora:

"1. Bol som vymenovaný za ministra zahraničných vecí Slovenskej republiky a stále som hlavou štátu poverený touto prácou. Nebudem sa nikomu ospravedlňovať za to, že chránim záujmy svojej krajiny. Že jej teritoriálnu integritu, suverenitu a slobodu považujem za svätý grál snaženia našej diplomacie.

2. Nekritizujem Maďarov. Mám sám veľmi dobré maďarské korene, prežil som v Maďarsku päť rokov, elég jól értek magyarul, mám rád Maďarov. Toto nie je konflikt národov. Je to kritika konkrétnej politiky. Tej, ktorá z lídra boja za demokraciu v regióne začiatku 90-ych rokov, urobila čiernu dieru na európskej politickej mape a trójskeho koňa záujmov Putina v Európe. Kto kritizoval Mečiara, nebol nepriateľ Slovenska. Mečiar nebol Slovensko, Orbán nie je Maďarsko, Matovič je nikto a kto je Gyimesi netuším, môžem iba hádať. Slováci a Maďari tu spolu žijú tisíc rokov, budú aj ďalej. Verím že v harmónii.

3. Ako som už kedysi povedal, každý si môže vybrať na akej strane histórie chce byť. Ja chcem byť tam kde bol MR Štefánik, Masaryk, Hodža, Papánek, Golian, Viest, Havel a iní. Nie tam kde Henlein, Tuka, Ďurčanský, Tiso, Biľak a im podobní.

P.S.: Pred troma rokmi som sa vybral na peknú túru na Pohronský Inovec. Tento deň načal novú kapitolu v mojom osobnom živote. Dobrú. Pekný deň všetkým." Zaklincoval svoj status Káčer.

Hlas ľudu: Pán minister Káčer, nelietajte!
Dočasne poverený minister Káčer sa vyjadril, že v súčasnosti je informačné prostredie presiaknuté klamstvami a neobjektívnymi informáciami. Výrazný podiel na tom majú aj sociálne siete. Preto chce aktívne vyvracať dezinformácie o... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme