Biden vie svoje! Putin môže smútiť...
09 | 02 | 2023 I Milan Laca

Biden povedal, že Putin „už stratil Ukrajinu“.

Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre PBS NewsHour povedal , že ruský prezident Vladimir Putin  „už stratil Ukrajinu“.

Ruské sny

Podľa amerického lídra, Rusko očakávalo rozpad NATO, ktoré je vystrašené ruskou armádou na Ukrajine. Rátalo aj s podporou rusky hovoriacich Ukrajincov. Ako však poznamenal Biden, nič z toho sa nestalo. Zjednotenie krajín NATO zdôvodnil potrebou čeliť "špeciálnej vojenskej operácii" na Ukrajine. Vyhlásil to  vo svojom výročnom príhovore k členom Snemovne reprezentantov a Senátu. Prejav odvysielal  YouTube kanál Bieleho domu. „Zjednotili sme NATO a vytvorili globálnu koalíciu. Postavili sme sa proti agresii ruského prezidenta Vladimira Putina. Podporili sme ukrajinský ľud,“ povedal Biden.

Putin varuje Britániu: Vyhnite sa dôsledkom pre európsky kontinent a celý svet!
Ruské veľvyslanectvo v Londýne vydalo vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že ak Spojené kráľovstvo poskytne bojové lietadlo, bude to mať „vojenské a politické dôsledky pre európsky kontinent a celý svet“. Vladimir Putin varoval Spojené kráľovstvo... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Putin je v koncoch

Prezident Spojených štátov vyslovil  názor, že Putin toto všetko neprekoná a tak „už stratil Ukrajinu“. Dodal, že jeho skorší prísľub podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné, je pevným záväzkom.

Ruský vztýčený prst

Putin uvyhlásil, že "špeciálna operácia" na Ukrajine sa nevyhnutne skončí víťazstvom Ruska. Dynamika je podľa neho pozitívna, všetko sa vyvíja v rámci vojenského plánu. 2. februára, počas návštevy vo  Vologorade varoval, že v prípade hrozieb voči Ruskej federácii, použitie obrnených vozidiel túto záležitosť neskončí. Tí, ktorí očakávajú víťazstvo nad Ruskou federáciou na bojisku, „nerozumejú, že moderná vojna s Ruskom bude pre nich úplne iná,“ zdôraznil ruský prezident.

Výška podpory EÚ Ukrajine za rok predstavovala 67 miliárd eur
Šéfka EK von der Leyenová: Pomoc EÚ Ukrajine dosiahla za rok 67 miliárd eur Objem podpory EÚ Ukrajine za posledných 12 mesiacov predstavoval 67 miliárd eur, čo zahŕňa aj pomoc utečencom, uviedla šéfka Európskej komisie Ursula von der... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme