Tragédia populizmu, demagógie a drzosti v priamom prenose RTVS
05 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Nie, neviním z toho RTVS. Ale tipnite si, koho z dvojice hostí - Branislav Gröhling a Michal Šipoš. Jeden zo SaS a druhý z OĽaNO. Jeden s pokusom o vecnejší dialóg, druhý s oslavnou ódou na Matoviča a OĽaNO. Po čase je tu zas silná potreba rozbiť televízor. Za to vás policajti popoťahovať určite nebudú. 

Začnime citáciou rubriky Minúty dňa Denníka N zo spomínanej relácie: "Michal Šipoš (OĽaNO) presne nevie, aké dôkazy má Igor Matovič o korupcii Richarda Sulíka a čoho sa týkajú. Podľa Šipoša líder OĽaNO si aktuálne kompletizuje všetky informácie, aby mal všetko podložené, povedal to v diskusii na RTVS. Podľa Branislava Gröhlinga (SaS) ide o klamstvo a Sulík sa bude pravdepodobne brániť trestným oznámením. " A máte obraz.

Lebo Fico...

Taktika, v ktorej hlavným argumentom zástupcu OĽaNo v diskusii je fráza "lebo fico", je už viac ako trápna. Zostáva veriť, že toto "hnutie" privedie občanov k voľbám s mizivou vlastnoe percentuálnou voličskou podporou. Napriek tomu, že Šipoš prikazuje Gröhlingovi, aby sa "zamyslel nad percentami SaS". Druhým dychom poslanec Michal Šipoš varuje pred populistickými návrhmi zákonov, predkladanými v tomto období do parlamentu. Zjavne nepočúva bossa Matoviča a nečíta jeho najnovšie návrhy. Šipoš hovorí, že "on by zahlasoval aj za jún, že OľaNO s tým nemalo problém. Asi mu treba pripomenúť výrok jeho chlebodarcu z 25. januára 2023: "Poslanci Národnej rady SR za OĽaNO nebudú hlasovať za žiadny iný termín predčasných volieb ako septembrový. Potvrdil to líder OĽaNO Igor Matovič. Zopakoval, že ľudia ich zvolili, aby bránili mafii vrátiť sa k moci." Napísal trend.sk. Je tu teda zrazu ďalší z koalície, kto by chcel voľby aj skôr, ale, "iní..." farizejstvo, demagógia a klamstvo, doslova v priamom prenose. A dokonca aj strápňovanie Matoviča.

A zas potraty

Šipoš obhajuje a pretláča zavedenie Záborskej návrhu, Gröhling dúfa, že "do septembra to neprejde". Šipoš okrem iného paradoxne a bohvie prečo zrazu hovorí, že by "sme sa mali v parlamente vyjadrovať v rámci normy". Gröhling už ani neooponuje. V podstate má pravdu. Niet čomu. Snaží sa hovoriť niečo o zodpovednosti - argumentuje daňovou brzdou. Poukazuje na to, že OĽaNO klame s dvesto eurami na dieťa. Hovorí o spoločenskej solidarite. Šipoš reaguje - " zákon o rozpočtovej zodpovednosti - jediná strana SaS je proti".

Klus a jeho poklus do Bruselu

Braňa Gröhlinga prekvapila nominácia Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov. Michal Šípoš naozaj "taktne a diplomaticky" zadrel, že "Klusov hlas nebol pri hlasovaniach rozhodujúci, a preto nejde o korupciu." Vlastne ho tak označil za bezvýznamnú nulu. A menovania poslancov OĽaNO Erik Ňarjaša a Márie Šofranko do predstavenstiev a dozorných rád nie sú podľa Šipoša ďalšie príklady politickej korupcie, "pretože vo funkciách nepoberajú žiadny plat".

Na jednej strane ľuďom dávate, ale tou istou rukou im beriete

Hovorí - a nazýva to populizmom -  Gröhling Šipošovi na tému škôlky, samosprávy, bonusy na dieťa a podobne. Šipoš pokračuje čímsi ako "treba si naliať čistého vína". Popri jeho obvyklých "to je jednoducho tak" či "taká je pravda", už ani nemá zmysel dopozerať premiéru relácie, ktorá je vlastne len x-tou reprízou politických fráz, slovných klišé a zjavnej manipulácie s faktami. Televízor ale radšej nerozbíjajte, miestami sa ukazuje slnko, nechajte Matoviča "zachraňovať demokraciu na Slovensku" a choďte sa prejsť. Príjemne vás to vonku schladí.

Milan Mazurek: Tento svet sa zbláznil a spolu s ním aj docent Sabaka
Docent Peter Sabaka žiada od poslanca Milana Mazureka (Republika) ďalších 50 tisíc eur. "Tomu, čo vystrája nebudete veriť," tvrdí Milan Mazurek. "Prišla mi ďalšia žaloba od doktora proroka. Vraj ho šikanujem a smejem sa mu. Nie však len to!... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme