Kultová hudobná skupina končí! Majú strach!
05 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Po 18. rokoch končí kultová hudobná skupina, ktorá funguje vo Viedni. Úspech zaznamenali aj v Spojených štátoch, dnes majú obavy o svoju bezpečnosť. 

"Kultová rakúska ska-punková kapela Russkaja, ktorá vo Viedni takmer dve desaťročia fungovala na vlnách sovietskej nostalgie, v sobotu oznámila svoj rozpad kvôli obavám o svoju bezpečnosť v súvislosti s vojnou rozpútanou Ruskom na Ukrajine," píše portál dnes24.sk.

Ide o punkovú kapeli, ktorá fungovala na vlnách sovietskej nostalgie.

Dnes majú jej členovia obavy o vlastnú bezpečnosť. 

Členmi skupiny Russkaja je aj Rus, aj Ukrajinec.  v sobotu oznámila svoj rozpad kvôli obavám o svoju bezpečnosť v súvislosti s vojnou rozpútanou Ruskom na Ukrajine.

„Naša skupina Russkaja sa stala každodenným terčom útokov na internete. Obraz sovietskosti je navždy poškodený a „vojna na Ukrajine, ktorú Rusko začalo 24. februára 2022, nám už nedovoľuje používať ho v satirickom význame,“ napísala skupina Russkaja na sociálnej sieti, ktorá v minulosti zožala  obrovský úspech aj v Spojených štátoch amerických.

 Uviedli tiež, že: "...nikto v skupine už nechce reprezentovať niečo, čo sa v čase, ako je náš, spája výlučne s vojnou, smrťou, zločinom a krviprelievaním."

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!