Český herec sa vracia k voľbám: ČUMÍM! Trio Zelenskyj, Čaputová a teraz aj Pavel z jednej liahne
05 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Boli by to zlé tajné služby, keby bol dôkaz ich lobingu. Keby ich činnosť prekukol aj obyčajný občan, ešte k tomu obyčajný blbý herec. Napriek tomu cítim, že sa im to podarilo konečne aj u nás. Myslím, že trojica Zelenskyj, Čaputová a teraz aj Pavel sú z jednej liahne, skonštatoval český herec Ivan Vyskočil pre parlamentnílisty.cz.

„Tak máme za sebou voľbu nového prezidenta ČR. Na hodnotenie výsledku je asi ešte skoro, aj keď isté „signály“ sa už rysujú. Tak budem asi preskakovať z jedného dojmu na druhý, pretože celý výsledok sa ukáže naozaj až o čas. Myslím si, že pán generál bol nepochybne dobre vybraný tými, ktorí sa usilovali o jeho víťazstvo. Berie ženy za srdce a dokonca aj od muža som počul, že vyzerá ušľachtilo, skoro ako Masaryk. No, to rozhodne nepopieram. Ale...“ zamýšľa sa Ivan Vyskočil a pokračuje.

„Boli by to zlé tajné služby, keby bol dôkaz ich lobingu. Keby ich činnosť prekukol aj obyčajný občan, ešte k tomu obyčajný blbý herec. Napriek tomu cítim, že sa im to podarilo konečne aj u nás. Myslím, že trojica Zelenskyj, Čaputová a teraz aj Pavel sú z jednej liahne. Napokon jeho 'priateľ po boku', ako nazval nový pán prezident poradca vo volebnej kampani Petra Kolářa, v jednom rozhovore priamo povedal, že prvý impulz prišiel z amerického veľvyslanectva. Tomu sa nie je čo čudovať, lebo Petr Kolář je bývalým veľvyslancom v krajine za veľkou vodou. Nechcem k tej zmene pristupovať predpojato a tak si počkám, až čo prinesie čas,“ pokyvuje herec.

Herec Ivan Vyskočil, reprofoto YouTube

Ivan Vyskočil, reprofoto YouTube

Extrakt slušnosti 

„Ale volebná kampaň priniesla množstvo úsmevných aj menej úsmevných momentov. Napríklad tá podivná veštkyňa a diagnostička na diaľku Džamila Stehlíková. Dala priechod svojej eufórii slovami: „Nová Európa bez Ruska. Bez proruských kryplov Klausa, Zemana a Babiša“! Celá naradostená, že Petr Pavel a Zuzana Čaputová pôjdu spoločne na Ukrajinu, sa odtrhla a na slová našej hymny, kde domov múj, oznámila, že v Rusku jej domov rozhodne nie. Isteže nie. Má pravdu, pretože ona je odkiaľsi z Kazachstanu, takže tu tiež nie je jej domov. A čo sa týka kryplov? Radšej by som na jej mieste pomlčal. Na fotografiách vyzerá ako chovanec Jedličkovho ústavu. Samozrejme ani primár Straka, preslávený svojimi výrokmi o pánovi prezidentovi, nezostal pozadu. Pán primár je takým predstaviteľom lekárskej etiky. Jeho výroky, ktoré je mi hanebné opakovať, sa ale s lekárskou etikou ani trochu nezlučujú. Vyjadril prianie v duchu svojho slovníka, aby zmizli aj kurvy. Kurva je v češtine také obsiahle slovo, že vôbec netuším, ktoré „kurvy“ mal na mysli,“ zamyslel sa Vyskočil.

Predáci ODS dávali priechod svojej „odvahe“. A prečo je nutné kopať do porazeného?

„Rôzni lídri ODS dávali priechod svojej „odvahe“. Ale výrok istého ódeesáckeho ordonera, ktorý organizoval ničenie Babišových mítingov v Ústí nad Labem, rozdával píšťalky a chcel s nejakým dedkom, priaznivcom Babiša, udrieť o zem? To tiež patrí k ODS „slušnosti“, ako ju vynášal v prejave pán Fiala? Organizované narušovanie Babišových mítingov silne pripomínalo vyčíňanie bojoviek SA v tridsiatych rokoch minulého storočia. A to už vôbec nemožno považovať za akúkoľvek „slušnosť“! Ale umenie politiky je to úplne prevrátiť na hlavu. Pán Babiš bol politikom vyzvaný, aby sa za tieto excesy ospravedlnil. Ja fakt čumím. Taká drzosť je skoro hodná obdivu."

„Jednu vec ale nechápem a je mi obzvlášť odporná. Dobre, vyhrali ste, nech vám je dopriate, ale neviem, prečo je nutné stále pokračovať v kampani Antibabiš? Prečo je nutné kopať do porazeného? Prečo je potrebné dehonestovať pána prezidenta Zemana? Za necelé dva mesiace odchádza a nie je potrebné získavať ostrohy na jeho hanobenie. Navyše mnohí z tých „hrdinov“ nesiahajú Milošovi Zemanovi ani po členky.“

Zaprisahaní „antikomunisti“ sa náhle až hystericky radovali

„Potom je tu ďalšia kapitola, moji kolegovia, a to je tzv. „kapitola sama pre seba“!“ pokračuje ďalej Vyskočil. „Díval som sa na oslavy výhry vo volebnom štábe generála Pavla a nestačil som valiť oči. Ako tí zaprisahaní a halasní „antikomunisti“ sa náhle až hystericky radovali. Aj keď Petr Pavel nebol môj kandidát, tak musím povedať, že tú lepkavú priazeň Evy Holubovej mu snáď ani neprajem. V tomto prípade je mi ho skoro ľúto. Ale Ján Hrušínský? Ten horlivý kritik a „bojovník proti komunizmu“, ako náhle drží pána generála okolo ramien?“ žasne a pokračuje. 

„Písal som minule, že už uplynul od čias socializmu pekný riadok rokov a stále sa zaoberať minulosťou nemožno. Ale on toľkokrát všetkým, najmä pánovi Babišovi, otĺkal o hlavu minulosť, že obzvlášť v jeho prípade je podivné, že mu minulosť náhle nevadí. Ono je predsa len rozdiel, kto bol tzv. „u komunistov“, to je skôr prípad pána Babiša. A potom kto bol horlivý a nadšený komunista, ktorý sa dokonca cvičil aj v ZSSR, ako tým imperialistickým netvorom podkopnúť stoličku,“ krčí ramenami herec.

Kocáb? Zrazu vidí, s kým bol v spoločenstve...

„Zaujímavý je prípad pána Michaela Kocába. On zostal vo svojich názoroch konzistentný a verejne vyhlásil, že nebude voliť nikoho s komunistickou minulosťou! V tej chvíli sa na neho zniesol všetok hnev a špina „pražskej kaviarne“. Hoci si ho za stálosť názorov vážim, trochu mu to predsa len prajem,“ hovorí Vyskočil a hneď vysvetľuje. 

„On sám patrí do tej pražskej kaviarne a zrazu vidí, s kým tam bol v spoločenstve. Absolútne nedemokratické a netolerantné spoločenstvo. Neuznávajú a nenávidia akýkoľvek iný názor, okrem toho ich. Dokonca vlastná dcéra sa musela otca proti tej náhlej nenávisti zastať. Áno, najhorší je dav. Preto mi to nedá, aby som nepoužil slogan, ktorý dal na internet Karel Kríž: „Vždy majte na pamäti, že ten istý dav, ktorý jasal pri vašej korunovácii, bude rovnako jasať pri vašej poprave“!" Ukončil Vyskočil.

A kampaň Antibabiš pokračuje

Premiér Petr Fiala (ODS) sa na svojom twitterovom účte opätovne pustil do neúspešného prezidentského kandidáta Andreja Babiša (ÁNO). Zdôraznil, že Babiš skutočne v prezidentskej voľbe prehral. To, čo nastalo, však vôbec nečakal.

„Porážka sa prijíma ťažko, navyše keď už je tretia v rade. Chápem to a len tak možno vysvetliť interpretáciu hnutia ÁNO, že z týchto volieb vyšlo posilnené a ako najväčšia politická sila, keď pritom podľa nich víťazný Petr Pavel bol ‚vládnym kandidátom',“ píše na svojom twitteri premiér Petr Fiala (ODS).

„Pravda je jednoduchá: Andrej Babiš jasne prehral, ​​Peter Pavel drvivo vyhral. Nebol vládnym kandidátom, kandidoval za seba, ale presvedčivo stelesňoval hodnoty, ktoré sú dobré pre Českú republiku,“ dodáva Fiala.
 
Toto nečakal

„Nechcete sa už s odpustením vys... na Babiša a začať konečne niečo robiť?“ reaguje vzápätí na twitteri jeden z diskutujúcich.

„ÁNO má stále 2× také preferencie ako fialová ODS. To je napokon dôvodom, prečo ste nemali odvahu kandidovať samostatne. Hlasy pre PP nie sú automaticky hlasy pre 5K (a už vôbec nie pre ODS). A to okopávanie členkov už je to spájanie, alebo mám ešte chvíľu počkať?“ dodáva ďalší.

„Už zase riešite Babiša? Zakopávate priekopy? Len ZBABELCI sa stále dookola triafajú do súpera, ktorý priznal porážku,“ konštatuje aj ďalší diskutér.

„Naozaj máte potrebné sypať soľ do rán? Toto nie je spájanie, ale pravý opak. Hejty to dokazujú. Holt aj majster tesár...“ kritizuje Fialov príspevok aj ďalšia osoba na twitteri.

Chcem naozaj veľa, ak túžim po tom, aby mnohí poslanci prestali myslieť iba na seba?
Kto a kedy konečne zobudí naše viaceré ctené panie a pánov poslancov? Alebo aj takto - s traumatizovanými, frustrovanými bláznami s ich chorobnými utkvelými predstavami treba inak, nie ich nechať navrhovať a prijímať zákony! Budeme ich aj napriek... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!