Ukrajina môže zaútočiť na Moskvu!
04 | 02 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina označila ciele útokov na Rusko pomocou západných zbraní.

Zástupca ukrajinskej Najvyššej Rady Venislavskij hovorí o pripravenosti Ukrajiny zasiahnuť územie Ruska.

Použijú západné zbrane

Ukrajinská armáda môže použiť zbrane, poskytnuté západnými krajinami, na útok na vojenské ciele v Rusku. V rozhovore pre nemecký denník Bild to vyhlásil člen Najvyššej rady Ukrajiny pre národnú bezpečnosť, obranu a spravodajské služby Fjodor Venislavskij.

Popredný francúzsky novinár z ruských zákopov: „To, čo som videl, ma vydesilo“
Moderátor André Berkoff mal nedávno vo vysielaní francúzskeho rádia SUDRadio zaujímavého hosťa. Novinára Régisa Le Sommiera. Pána novinára. Nie zideologizovanú a dobre zaplatenú kaviarenskú mainstreamovú tlčhubu. Podľa neho „Rusi hovoria: „Sme my... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Kam udrú

Venislavskij vysvetlil, že cieľom úderov ukrajinskej armády môžu byť miesta, kde ruské ozbrojené sily skladujú svoje rakety, ako aj akékoľvek vojenské objekty v krajine, vrátane Moskvy. „Akékoľvek veliteľské stanovisko v ruskom hlavnom meste je legitímnym vojenským cieľom. Nevidím problém na ne zaútočiť,“ povedal Venislavskij. Poslanec dodal, že téza, ktorú presadzujú západné krajiny, že Ukrajina by sa mala zdržať takýchto útokov, sú „myšlienky z paralelného sveta“.

Keď Rusi, tak aj my

Ako vyhlásil ukrajinský poslanec, ruské ozbrojené sily udierajú na územie Ukrajiny z vlastného aj z bieloruského územia. Preto sa všetky vojenské zariadenia Ruskej federácie môžu stať terčom úderov ukrajinských formácií. Venislavskij hovoril o vojenských zariadeniach v ruskom hlavnom meste Moskva, pričom povedal, že nevidí žiadne problémy v útokoch na ne.

USA cúvli

Spojené štáty sa rozhodli dodať na Ukrajinu viac rakiet s dlhým doletom. Americká administratíva pripustila, že ukrajinské formácie by mohli útočiť na ciele na Kryme. Hrozia teda aj údery hlboko do ruského územia. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev preto pohrozil rýchlou reakciou akýmkoľvek typom zbrane, v prípade úderov na Krymský polostrov alebo do vnútrozemia Ruska.

Nemci sa zamysleli
Nemecká vláda vyhlásila, že vzala na vedomie slová Vladimíra Putina o tankoch. Berlín vzal do úvahy vyhlásenie Vladimíra Putina o dodávke nemeckých tankov do Kyjeva, vyhlásil oficiálny predstaviteľ nemeckého kabinetu Steffen... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Milan Laca

Zbraň, Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), ktorú mienia USA dodať Ukrajine, sa skladá z presne navádzanej 250-librovej bomby pripevnenej k raketovému motoru a vystreľovanej z pozemného odpaľovacieho zariadenia. Normálne sa spúšťa zo vzduchu a pozemná verzia zatiaľ neexistuje v inventári americkej armády. Americkým dodávateľom tak môžu trvať potrebné rekonštrukcie až deväť mesiacov.

Nebudú však čerpané z existujúcich amerických zásob, čo znamená, že bude trvať mesiace, kým sa Boeing a vláda USA dohodnú na podmienkach zmluvy a dostanú ich na bojisko. Táto časová os znamená, že pravdepodobne nebudú k dispozícii pre ofenzívy v teplom počasí, ktoré Ukrajina plánuje tento rok.

Ďalším problémom je, že bomby nemôže odpáliť žiadne zo súčasných zariadení Ukrajiny. Ukrajinskí inžinieri už niekoľko mesiacov pracujú na modernizácii pozemných odpaľovacích zariadení.

ÚPLNE SA POMIATLI! USA posielajú Ukrajine BOMBY DLHŠIEHO DOLETU!
Úplne sa pomiatli? Hovorca Pentagonu Pat Ryder informoval o novom balíku pomoci USA Ukrajine. Ten bude obsahovať aj nové vysoko presné bomby s raketovým motorom (GLSDB) odpaľované z pozemných zariadení. Dokážu zasiahnuť cieľ do vzdialenosti až 150... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme