Sulík sa vôbec počúva? Volič VIE, čo od nás MÔŽE ČAKAŤ, hovorí
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ak by bol líder OĽANO Igor Matovič dodržal slovo a doručil prezidentke Zuzane Čaputovej svoju demisiu z postu ministra financií, vláda Eduarda Hegera (OĽANO) vôbec nemusela padnúť. V TASR TV to povedal predseda SaS Richard Sulík.

Sulík: Ak by Matovič dodržal slovo, vláda vôbec nemusela padnúť

Po vyslovení nedôvery kabinetu Eduarda Hegera podľa neho SaS akceptovala tri možnosti riešenia vládnej krízy, vymenovanie úradníckej vlády prezidentkou, predčasné voľby, ale aj možnosť získať v parlamente podporu najmenej 76 hlasov pre nový kabinet vytvorený na báze aktuálneho parlamentu.

"Hovorili sme, že všetky tri možnosti sú lepšie, ako to, čo sme tu mali minulú jeseň. Jedna z možností sú aj predčasné voľby a nakoniec na to vznikla na pôdoryse bývalej koalície dohoda," povedal Sulík.

Na otázku, prečo ako opozičná strana uprednostnili dohodu na termíne volieb s koaličnými a nie opozičnými stranami odpovedal, že strany bývalej koalície považuje za bližšie ako niektoré opozičné subjekty. "Boli sme s nimi dva roky vo vláde. Hovorili sme, že Igor Matovič je problém, nie všetci," pripomína predseda SaS.

"Septembrový termín bol kompromisný. Boris Kollár chcel termín volieb čím skôr a OĽANO buď vôbec, alebo september. My by sme súhlasili aj s júnom, aj so septembrom, aj s úradníckou vládou," dodáva.

VIDEO Radačovský a Adam Lučanský: Bojujeme ďalej! Pravda sa raz ukáže
Europoslanec Miroslav Radačovský a syn generála Lučanského Adam sa nevzdávajú! Na sociálnej sieti informovali o najnovšom vývoji kauzy úmrtia generála Milana Lučanského. Nezabudli sme a nevzdávame sa V úvode videa Radačovský uviedol, že sa... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Konštruktívna opozícia?

V priebehu zvyšku volebného obdobia chce byť podľa neho SaS konštruktívnou opozíciou. Pokiaľ budú vládne návrhy predložené včas a štandardným spôsobom, sú ochotní si preštudovať ich znenie a prípadne ich podporiť.

Do parlamentných volieb chce ísť podľa neho SaS samostatne, je však možné očakávať posilnenie kandidátnej listiny o niektoré osobnosti. "Do 22. apríla sa budeme pripravovať na volebnú kampaň, 22. apríla je náš kongres. Máme štrnásťročnú históriu a štyrikrát po sebe sme sa dostali do parlamentu. Nehovorím, že sme dokonalí, ale volič vie, čo od nás môže čakať," uzavrel Sulík.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Eduard Heger sa vyjadril! S KDH NIE, pôjde inou cestou!
Aká je situácia v hnutí OĽaNO, môže verejnosť iba tušiť. Navonok mnohokrát deklarované "...v hnutí je všetko v poriadku," je zdá sa predsa len inak. Hovorí sa o sociálno - konzervatívnom hnutí, aj o liberálnom krídle OĽaNO, ale, zdá sa, že Eduard... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!