Eduard Heger sa vyjadril! S KDH NIE, pôjde inou cestou!
04 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Aká je situácia v hnutí OĽaNO, môže verejnosť iba tušiť. Navonok mnohokrát deklarované "...v hnutí je všetko v poriadku," je zdá sa predsa len inak. Hovorí sa o sociálno - konzervatívnom hnutí, aj o liberálnom krídle OĽaNO, ale, zdá sa, že Eduard Heger má vlastnú cestu.

Heger dostal ponuku na kandidátku KDH. Majerský podľa denníka Postoj uviedol, že s Hegerom prebehli aj dve rokovania, jeho kandidatúru v strane KDH mala schváliť celoslovenská Rada KDH.

Podľa Majerského Heger ešte donedávna nebol presvedčený o svojej politickej budúcnosti, čo už zrejme neplatí, pretože Heger sa vyjadril. 

 "Eduard Heger chce ísť vlastnou cestou, ktorú plánuje oznámiť v prvých februárových dňoch. S KDH to však nebude," píše konzervatívny denník Postoj.

KDH podľa denníka Postoja, malo z hnutia OĽaNO, záujem iba o Eduarda Hegera, nebolo ale zjavné, či ide o líderskú pozíciu. Hegerovi ale nie je jedno, ako bude ďalej s jeho kolegom Jaroslavom Naďom a Andrejom Stančíkom, ktorí ponuku na kandidátku KDH nedostali. Otázne je aj to, či by Naď aStančík mali záujem o miesto na kandidátke konzervatívnej strany KDH.

V hre je podľa denníka Postoj aj to, že aktuálne dočasne poverený premiér založí s niektorými politikmi z hnutia vlastnú stranu.

Veľmi otvorene sa hovorí aj o spojení sa s novou, Modrou koalíciou, kde aktuálne dominuje Mikuláš Dzurinda.

Ako nakoniec dopadne politický šach, kde sa kto ocitne ukáže zrejme až čas.

Pokiaľ sa Heger rozhodne, že si založí novú stranu, do úvahy podľa denníka Postoj prichádza aj spolupráca s Budajom, ale aj s vedúcim úradu vlády Júliusom Jakabom, tiež s Andrejom Stančíkom, ale aj so samostným ministrom zahraničných vecí, Rastislavom Káčerom. Prvé diskusie už prebehli.

„Pýtal sa na môj názor, čo ďalej, čo si myslím, že by bolo dobré a akým spôsobom ísť ďalej. No doposiaľ nevnímam našu diskusiu, ani diskusiu s inými ľuďmi v politike, ako ponuku,“ uviedol Káčer v minulosti.

Koľko poslancov bude v hnutí s Igorom Matovičom a koľkí sa vyberú cestou Eduarda Hegera a kde vlastne, v ktorej strane, ako sa hovorí zakotvia a či to bude nová strana, alebo kandidátka niektorej už existujúcej strany, sa verejnosť dozvie podľa Hegerových slov čoskoro. 

Zaujímavé bude sledovať prestupy, ale aj nové vznikajúce zoskupenia. Otázkou ostáva, ktorou stranou sa vyberie napríklad Michal Šipoš, alebo Peter Pollák, alebo Milan Kuriak, či Erik Ňarjaš.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!