Nemecko: Žiadne dôkazy o ruskom zapojení do výbuchov na Nord Stream
05 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Nemecký vyšetrovateľ pripustil, že sa doteraz nenašli žiadne dôkazy o tom, že by sa Moskva podieľala na údajnej sabotáži plynovodov Nord Stream 1 a 2 v Baltskom mori, informuje Breitbart.

Vyšetrovanie, ktoré vedie nemecký generálny prokurátor Peter Frank, neprinieslo žiadne dôkazy o tom, že by sa Rusko podieľalo na výbuchoch, ktoré znefunkčnili oba plynovody Nord Stream.

Aj keď Frank poznamenal , že vyšetrovanie pokračuje, v komentároch, o ktorých informoval denník Süddeutsche Zeitung , povedal : „Môžem povedať, že podozrenie, že išlo o zahraničný sabotážny akt, ešte nebolo podložené. Ani ruská účasť sa momentálne nedá dokázať."

Kto je vinník?

Nemecké vyšetrovanie, ktoré prebieha súbežne so samostatnými vyšetrovaniami vo Švédsku a Dánsku, skúmalo vzorky vody a pôdy, ako aj časti potrubia, ktoré explodovalo. "Momentálne to všetko forenzne hodnotíme," povedal Frank.

V novembri švédske úrady informovali o náleze stôp výbušného materiálu na dne lokality v Baltskom mori a tvrdili, že to preukázalo, že poškodenie potrubí bolo činom „ hrubej sabotáže “. Vyšetrovatelia však nemohli – alebo nechceli – označiť žiadnu konkrétnu krajinu ako vinníka.

Generál varuje: Britská armáda by za JEDEN DEŇ BOJA PROTI RUSKU VYČERPALA MUNÍCIU!
Bývalý najvyšší britský generál varuje, že zásoby munície britskej armády by sa v priamom strete s Ruskom vyčerpali za jediný deň v dôsledku dlhoročných škrtov vo výdavkoch na obranu krajiny. Informuje o tom americký portál Breitbart. Jeden deň a... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Bezprostredne po septembrových výbuchoch ukázali západné osobnosti ako americká ministerka energetiky Jennifer Granholm a nemecký minister hospodárstva Robert Habeck prstom na Rusko. Ukrajinský predstaviteľ uviedol, že išlo o „teroristický útok plánovaný Ruskom a akt agresie voči Európskej únii“.

Iní si však kladú otázku, prečo by bola Moskva motivovaná zničiť svoje vlastné ropovody, cez ktoré sa do Európy predával jej zemný plyn – ústredný pilier ruskej ekonomiky?

Výstavba týchto dvoch ropovodov sa do značnej miery považovala za prostriedok, ktorým Rusko môže oddeliť Ukrajinu od svojej siete na prepravu energie, a to najmä znížením závislosti od ropovodov Bratstvo a Sojuz, ktoré vedú cez Ukrajinu do strednej Európy – pričom oba sú stále funkčné, pričom Ukrajine platia tranzitné poplatky za jej prepravu cez jej územie.

ÚPLNE SA POMIATLI! USA posielajú Ukrajine BOMBY DLHŠIEHO DOLETU!
Úplne sa pomiatli? Hovorca Pentagonu Pat Ryder informoval o novom balíku pomoci USA Ukrajine. Ten bude obsahovať aj nové vysoko presné bomby s raketovým motorom (GLSDB) odpaľované z pozemných zariadení. Dokážu zasiahnuť cieľ do vzdialenosti až 150... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Kremeľ predtým zvalil vinu na Britov , keď tvrdil – bez predloženia dôkazov –, že Kráľovské námorníctvo sa podieľalo na „plánovaní, zabezpečení a realizácii teroristického útoku v Baltskom mori“ s cieľom zničenia ropovodov. Britská vláda charakterizovala obvinenie ako „ nepravdivé tvrdenia epických rozmerov “.

Iní tiež vyvolali otázky v súvislosti s predchádzajúcimi poznámkami amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý pred ruskou inváziou vo februári minulého roka povedal : „Ak Rusko napadne... potom už nebude existovať Nord Stream 2. Urobíme s tým koniec.“

Uvidí sa, či sa potrubia opravia, pričom ani Rusko, ani Nemecko sa neprihlásili, aby dali peniaze na zaplatenie opráv.

Hodiny môžu pri takomto pohybe tikať, pričom nemeckí vládni úradníci varujú, že potrubia môžu byť bez okamžitého zásahu „ navždy zničené “ v dôsledku korózie v slanej vode.

Popredný francúzsky novinár z ruských zákopov: „To, čo som videl, ma vydesilo“
Moderátor André Berkoff mal nedávno vo vysielaní francúzskeho rádia SUDRadio zaujímavého hosťa. Novinára Régisa Le Sommiera. Pána novinára. Nie zideologizovanú a dobre zaplatenú kaviarenskú mainstreamovú tlčhubu. Podľa neho „Rusi hovoria: „Sme my... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!