Péter Szijjártó americkému veľvyslancovi: Je nepodstatné čo si myslíte! (VIDEO)
03 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Péter Szijjártó, maďarský minister zahraničných vecí a obchodu odkázal veľvyslancovi Spojených štátov amerických v Budapešti. "Môžem povedať, že je úplne nepodstatné, čo si on alebo ktorýkoľvek iný veľvyslanec myslí o vnútropolitických procesoch v Maďarsku," konštatoval minister Szijjártó, keď sa ho v ATV pýtali na Davida Pressmana.

Americký veľvyslanec podľa portálu Index, v rozhovore pre Politico kritizoval členov Orbánovho kabinetu: "...Maďarskí politici podľa neho často hovoria o presadzovaní mieru, ale od odporu voči sankciám EÚ až po návrhy ruského prímeria naďalej vyjadrujú názory podporované ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Americký veľvyslanec Pressman hovoril aj o tom, že nechápe, prečo slúži záujmom Maďarska, ak maďarská vláda chráni ruských oligarchov."

Péter Szijjártó v reakcii uviedol, že veľvyslanec nemá čo zasahovať do vnútorných záležitostí Maďarska

„Ak chcete využiť svoj pobyt v Maďarsku na kritizovanie aktivít vlády zvolenej maďarským ľudom s pomerne jasnou väčšinou, potom budete mať veľmi ťažké efektívne pracovať na zlepšení spolupráce medzi oboma krajinami,“ reagoval Szijjártó.

"Nikto nech nehovorí Maďarom zvonku, ako majú žiť," dodal Szijjártó a zdôraznil, že Maďarsko je suverénna krajina

„Nikto nám zvonku nemôže povedať, ako máme žiť. Tá éra sa už skončila,“ dodal politik.

Podľa Pétera Szijjártóa maďarský ľud musí rozhodnúť, „...či vláda funguje dobre alebo nie, či sú s ňou spokojní alebo nie, a potom môže prejaviť svoju vôľu v najbližších parlamentných voľbách“.

"Chápeme, že existovali vonkajšie pokusy, aby Maďarsko malo vládu, ktorá nereprezentuje maďarské záujmy, ale pokus nevyšiel," uviedol tiež minister Szijjártó.

VIDEO:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik