Exšéfa NAKA Zuriana mala opäť obviniť inšpekcia, ÚIS to nekomentuje
03 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mala obviniť policajná inšpekcia. Informujú o tom Aktuality.sk, podľa ktorých má obvinenie súvisieť s podozrením z vynášania z polície.

Branislav Zurian podľa portálu zatiaľ uznesenie nemá. Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) prípad nebude komentovať.

"Poskytnutie akýchkoľvek informácií - potvrdenie či vyvrátenie skutočností, by mohli výrazne narušiť, zmariť či sťažiť priebeh trestného konania, ktoré je neverejné," uviedla na otázky o obvinení hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová, pod ktoré inšpekcia patrí.

Branislav Zurian v roku 2021 čelil obvineniu ÚIS zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Na základe sťažnosti obvineného ho zrušila prokurátorka Generálnej prokuratúry SR. Uznesenie o vznesení obvinenia bolo podľa nej nezákonné, neopodstatnené a predčasné, vydané na základe nedostatočne zisteného skutkového stavu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik