Von der Leyenová opäť priviezla do Kyjeva peniaze, zas bude na sprenevery
02 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová pricestovala do Kyjeva. "Máme v úmysle ďalej prehlbovať našu podporu a našu spoluprácu,“ informovala na sociálnej sieti. Oficiálny ukrajinský provládny web regionews.ua práve dnes píše o miliónových spreneverách na tamojšom ministerstve obrany.

Príslušníci orgánov činných v trestnom konaní oznámili vedúcemu útvaru Ministerstva obrany Ukrajiny podozrenie z neoprávnenej držby finančných prostriedkov v obzvlášť vysokých sumách a falšovania účtovných listín. Podľa vyšetrovateľov úradník spreneveril 36 miliónov ukrajinských hrivien.

Keď je z čoho, prečo nie?

Informácia sa odvoláva na správu Generálnej prokuratúry Ukrajiny. Podľa doterajšieho vyšetrovania podozrivý vo funkcii zástupcu vedúceho jedného zo štátnych podnikov uzatvoril so zahraničnou firmou fiktívnu zmluvu o kontrole, posúdení a technickom stave štyroch už v minulosti opravených motorov a dvoch hlavných prevodoviek pre leteckú techniku.

Jeden za druhým

Regionews.ua pripomína, že už skôr bolo hlásené, že SBU si "vyzdvihla" priamo v úrade rovno bývalého šéfa odboru štátneho obstarávania a zásobovania materiálnymi zdrojmi Ministerstva obrany Ukrajiny. Je podozrivý zo sprenevery 100 miliónov UAH.

Nemecko: Dodávať bojové lietadlá Ukrajine je už ZA ČIAROU
Nemecký vicekancelár sa vyslovil proti tomu, aby jeho krajina dodala bojové lietadlá na Ukrajinu. Uviedol, že takýto krok by bol „pravdepodobne“ príliš za červenou čiarou pre západných spojencov, ktorí zvažujú podporu pre Kyjev. Obávajú sa... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme