Nemecko: Dodávať bojové lietadlá Ukrajine je už ZA ČIAROU
02 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Nemecký vicekancelár sa vyslovil proti tomu, aby jeho krajina dodala bojové lietadlá na Ukrajinu. Uviedol, že takýto krok by bol „pravdepodobne“ príliš za červenou čiarou pre západných spojencov, ktorí zvažujú podporu pre Kyjev. Obávajú sa vtiahnutia do priamej vojny, informuje Guardian.

Robert Habeck, zástupca kancelára Olafa Scholza a nemecký minister hospodárstva, bol prvým zástancom toho, aby jeho vláda podporovala Ukrajinu bojovými tankami Leopard 2 nemeckej výroby a svoje rozhodnutie v utorok večer obhajoval v diskusnej relácii.

Povedal však, že „je rozdiel medzi bojovými tankami a stíhačkami“, čím zopakoval Scholzovu opatrnosť, pokiaľ ide o sľuby týkajúce sa takéhoto vybavenia.

Ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Oleksii Makeiev medzitým uviedol, že z Kyjeva do Berlína nebola žiadna oficiálna požiadavka poskytnúť stíhačky z Nemecka, a to aj napriek tomu, že v Kyjeve sa ozývali hlasy požadujúce bojové lietadlá. "Zatiaľ sme Nemecko nepožiadali o bojové lietadlá," povedal Makeiev.

Ukrajina vraj ostreľovala ropovod Družba! Dotkne sa to aj Slovenska?
Ruská štátna tlačová agentúra RIA informovala, že Novozybkovská prečerpávacia stanica ropovodu Družba v Brjanskej oblasti v Rusku sa dostala pod paľbu z Ukrajiny, informuje Guardian. RIA cituje hovorcu spoločnosti Transneft, ktorá prevádzkuje... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme