Kežmarok: Mesto sa prezentovalo na medzinárodnom veľtrhu v Írsku
02 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Kežmarok sa spolu s regiónom Tatry-Spiš-Pieniny nedávno prezentoval na najväčšom veľtrhu v Írsku. Po dvojročnej prestávke zapríčinenej pandémiou sa na ňom zúčastnilo počas troch dní takmer 700 vystavovateľov z viac ako 50 krajín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková s tým, že na veľtrh zavítalo viac ako 50.000 návštevníkov.

Mesto Kežmarok a Oblastná organizácia cestovného ruchu Tatry-Spiš-Pieniny vidia v možnosti zúčastniť sa veľtrhu v Dubline príležitosť, ako do regiónu prilákať nových návštevníkov z Írska. "V súvislosti s domácim turizmom sa v zahraničí najčastejšie skloňuje príroda, národné parky, a tiež minerálne a historické bohatstvo. Aktuálne sú tomu naklonené aj požiadavky trhu, ako napríklad priame dopravné spojenie a pomer ceny a výkonu," uviedla hovorkyňa.

Primátor Kežmarku Ján Ferenčák (Hlas-SD) upozornil, že mesto i okolitý región je plný prírodných krás i historicky cenných objektov. "To ho priam predurčuje k tomu, aby jednou z priorít prinášajúcich ekonomický prínos, bol aj rozvoj cestovného ruchu," skonštatoval.
Výstave predchádzali oslavy 30. výročia Slovenskej republiky a 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Írskom.

Učiteľka s 2,08 promile! Upozornili na ňu žiaci
Prípad opitej učiteľky na jednej zo základných škôl rieši piešťanská polícia. Na jej nezvyčajné správanie upozornili v pondelok (30. 1.) žiaci. Riaditeľ školy privolal policajnú hliadku, ktorá podrobila 65-ročnú ženu dychovej skúške. Nafúkala 1... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme